Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El TSJC anul·la l'operació urbanística per compensar la creació del parc urbà de Bon Repòs a l'Ametlla de Mar

23 . Abr, 2015 a les 15:58
per gfigueres a La notícia del dia
1823 reproduccions
La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat il·legal l'operació urbanística promoguda per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i el llavors Departament de Política Territorial i Obres Públiques que va permetre intercanviar la propietat dels terrenys de l'actual parc del Bon Repòs amb un espai d'equipaments de la zona de Calafató. L'Associació de Veïns de Marina Sant Jordi va interposar un recurs contra la requalificació d'aquests terrenys, tot considerant que el conveni per a l'intercanvi amb els propietaris del Bon Repòs, que podien construir-hi 233 habitatges, els perjudicava directament.  I és que, segons l'Associació, aquesta modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) els deixaria sense els terrenys destinats a la urbanització per a serveis com ara un espai comercial, una zona esportiva o fins i tot una escola. "Per a nosaltres és una satisfacció haver rebut el suport del TSJC. El que reivindiquem és que es torni al plantejament anterior i recuperar l'espai per als serveis que ens pertoca a la urbanització", explica Pepa Martín, presidenta de l'Associació de Veïns de Marina Sant Jordi.
Per la seva part, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ja ha presentat recurs de cassació. "El que vàrem voler és recuperar el Bon Repòs com a Parc Públic. Recordem que allí es podien construir fins a 400 pisos en quatre blocs, no era la targeta de presentació que volíem. Volíem un pulmó verd pel poble. Allí hi havia uns drets privats. Llavors vàrem traslladar l'edificabilitat del Bon Repòs a Marina Sant Jordi. I les pastilles de la urbanització, destinades a equipaments, les situaríem al Bon Repòs.  Ara un jutge el que ha dit és que aquesta distància de cinc quilòmetres és massa.  Així, s'ha de tornar a la situació anterior i l'Ajuntament , senzillament, el que ha de buscar és una solució per donar l'edificabilitat del Parc del Bon Repòs, a un altre lloc" explica Ruben Lallana, regidor de Gestió del Territori. Lallana també ha recordat que "aquesta acció, en el seu  moment, va comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, governada pel Tripartit, que és l'encarregada de donar el vistiplau als POUMS". Ara, tot i el recurs, l'Ajuntament entrarà en negociacions per reubicar l'edificabilitat dels propietaris del Bon Repòs mentre segueix l'evolució del procés judicial.


respostes a "El TSJC anul·la l'operació urbanística per comp..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 390,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007