Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El TSJC condemna l'Ajuntament a pagar 755.000 € pel Castell de Sant Jordi

16 . Set, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
2801 reproduccions
L'any 2009, l'exalcalde, Andreu Martí, i l'exgerent de La Cala Gestió, Antoni Martos, van signar un conveni amb la promotora Promocions Calafat per la cessió de més de 4 hectàrees –on s'inclou el Castell de Sant Jordi– a l'Ajuntament a canvi de sostre edificable no construït d'algunes zones de la urbanització Calafat com a compensació. Aquest increment s'havia de reflectir en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2010 que mai ho va contemplar.

En el conveni signat s'estipulava que, en el cas de no fer-se efectiva aquesta compensació, el consistori hauria d'abonar entre 500 i 600 € per metre quadrat no edificat. Una quantitat que en total resultava en 2,1 milions d'euros. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat que l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha de fer front un pagament de 755.000 €, més interessos de demora. La sentència, rebuda el passat divendres, és «ferma» i segons el mateix TSJC «no és recurrible».

Dels diners, 624.096 € corresponen només al Castell de Sant Jordi, un edifici que ja estava cedit per l'ús a l'Ajuntament des de l'any 1996, arran d'un conveni entre l'aleshores alcalde Joan Font i la mateixa promotora Promocions Calafat. Aquest conveni anterior, que no ha estat considerat pel Tribunal en la sentència, és el que ha permès que s'hagin realitzat actuacions al voltant del Castell i en el seu interior per la rehabilitació de l'edifici del condicionament de l'indret. L'edifici ocupa una superfície de 576 m² dels terrenys, que en total són 47.567,79 m².

«És una dificultat afegida més a la situació complicada de l'Ajuntament» explica l'alcalde Jordi Gaseni que exposa que la sentència obliga a pagar, majoritàriament, per un Castell on amb fons públics –tant de les arques municipals com també de l'Estat– s'ha invertit pel seu manteniment i millora, amb la cessió d'usos al consistori de l'any 1996. El batlle afegeix que caldrà reconèixer la quantitat econòmica de la sentència en els pròxims pressupostos. «És part de tota la gestió de tots aquests anys passats, una gestió de la qual ara estem rebent els fruits» denuncia Gaseni que remarca que els problemes provenen d'una gestió «nefasta».

La situació urbanística «delicada» de l'Ametlla de Mar
Aquesta darrera sentència és només una de les que, en el seu poc més d'un any de mandat, l'equip de govern ha rebut dels procediments judicials oberts en anteriors mandats. La situació del POUM «sense efecte» o la sentència que anul·la el procés urbanístic entre els propietaris del Bon Repòs i els terrenys d'equipaments a Marina Sant Jordi, són dos exemples de la situació per la qual travessa l'urbanisme local. «Hem de renegociar tot això i té una dificultat afegida davant unes litigiositats, per diferents sentències, que ens posen en alerta» comenta l'alcalde. El govern ha assegurat que està donant la cara per solucionar «tots aquests problemes del passat» que han deixat una herència «evident que hem de superar amb la lluita del dia a dia».


respostes a "El TSJC condemna l'Ajuntament a pagar 755.000 €..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,82 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007