Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El conseller Nadal dóna la raó a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar respecte al POUM

23 . Abr, 2010 a les 13:39
2557 reproduccions
Després que el POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) fos revisat per la CUTE (Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre), l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar davant les rectificacions proposades per la comissió el consistori calero va decidir fer un recurs d'alçada dirigit directament a la Direcció General d'Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat, departament que encapçala el conseller Joaquim Nadal. I és que segons l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es considerava que la CUTE s'extralimitava amb les modificacions que demanava del POUM i que invadia les competències municipals. Ara ha arribat la resolució al recurs d'alçada amb una molt bona notícia pel consistori calero, la Direcció General d'Urbanisme els dóna la raó.

Un dels punts del POUM aprovats és el conveni de l'Ajuntament amb els propietaris del Bon Repòs. Per tant, el 80% d'aquest espai es convertirà en un gran jardí públic, pulmó del cas urbà. I al 20% restant es construiran 100 habitatges.

Fora del nucli urbà, a les urbanitzacions cal destacar diversos punts aprovats. El primer és el referent a la renaturalització de Port Olivet i el manteniment de la part d'Artilleria com a zona verda. A canvi, els habitatges previstos a Port Olivet es ressituaran en una altra zona edificable del municipi. El segon punt significatiu aprovat del POUM és situa a la zona nord de l'Ametlla de Mar, concretament a Sant Jordi. A la zona PAU Sant Jordi amb el POUM s'ha aconseguit que la primera línia de mar és converteixi en una zona verda, una part privada i l'altra pública. I per tant, es tirarà a terra el xalet que hi ha pràcticament a la platja Sant Jordi. Sense moure'ns de Sant Jordi cal destacar que amb la resolució de la Direcció d'Urbanisme de la Generalitat s'accepta el conveni amb Promocions Calafat que va permetre l'escripturació del Castell de Sant Jordi, convertir-lo en patrimoni públic, i dels terrenys de l'entorn. A canvi, es reajustarà el gàlib  d'edificació a l'àrea nord est de la urbanització Calafat.
D'altra banda, un dels punts del POUM que finalment ha acceptat la Generalitat és les actuacions del sector J Castell ja que el PGOU (Pla General d'Ordenació Urbanística) vigent ho permetia i, a més, la Generalitat prèviament havia aprovat la reparcel·lació i el pla parcial. D'altra banda, el promotor ja havia fet efectiu al consistori el 10% d'aprofitament. Per tant, era incoherent que ara amb el nou POUM no s'acceptés.

Un altre dels punts és que a la zona entre Calaforn i Sant Jordi, és a dir, Tres Cales segona fase, finalment s'ha establert una densitat global de 15 habitatges per hectàrea tal com es disposa al nou Pla, exceptuant l'espai entre el mar i la via fèrria on és podran construir 9 habitatges per hectàrea. D'aquesta manera, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'adequa als requisits de construcció sostenible que estableix la Generalitat ja que, a més densitat per hectàrea menys despesa energètica i d'altres serveis.

Finalment, un dels punts del POUM que ha rebut certes matisacions és el referent a la façana marítima. L'Ajuntament una vegada fet el Pla va obrir una procés de participació ciutadana on els empresaris locals van transmetre la voluntat que es mantinguessin les quatre plantes més el sotacobert al nucli urbà. El consistori va fer seva la proposta i la va incloure al POUM. Finalment, la resolució ha especificat que la façana marítima compti amb una alçada màxima de tres plantes més sotacobert. En canvi, als carrers Palamós, Dr. Fleming i Mediterrani es permetrà que hi hagi el màxim d'alçada de quatre plantes més sotacobert. Per tant, en aquesta zona del nucli urbà és mantindrà la petició dels empresaris locals que demanaven que el nou POUM no afectés al patrimoni.

"Estem molt satisfets perquè el que ha dit ara el conseller amb aquesta resolució ja ho havia avançat el director general d'urbanisme, de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. Aquesta resolució ratifica el que havíem dit en moltes ocasions, que aquest Pla havia comptat amb la participació de molta gent, on hem trobat l'equilibri entre el desenvolupament local i la preservació del Medi Ambient. I és que el fet que la Punta de Bon Capó, el Bon Repòs i Port Olivet passaran a ser públics són exemples d'aquest Pla modèlic i pioner", va explicar l'alcalde del municipi, Andreu Martí.

El següent pas, ara, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar per obtenir el POUM definitiu és realitzar el text refós que haurà de passar de nou per la CUTE. Des del consistori calero és respira optimisme i es preveu que l'aprovació definitiva tindrà lloc dins del 2010.


respostes a "El conseller Nadal dóna la raó a l'Ajuntament d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 684,23 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007