Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Finalitzen les obres de reforma de les casetes dels pescadors del port de l'Ametlla de Mar

02 . Nov, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
906 reproduccions
Les obres de reforma de les casetes dels pescadors, situades a la carretera del Port de l'Ametlla de Mar, ja han finalitzat. Amb un pressupost d'11.500 euros i un termini d'execució de 15 dies, l'actuació duta a terme per Ports de la Generalitat ha consistit, entre d'altres, en l'adequació i impermeabilització de les cobertes de les casetes amb un material especial per millorar el seu aïllament. De fet, la coberta del pati s'ha construït de nou i s'ha acabat amb rajola catalana.

Les façanes dels magatzems s'han arranjat i pintat amb una pintura específica per combatre el salnitre marí, les portes dels locals s'han canviat i pintat, i l'esplanada de les casetes s'ha pavimentat. Amb la reforma feta, les casetes han quedat més ben integrades en el conjunt de la façana del municipi. Aquest dilluns al migdia, les autoritats municipals i portuàries van fer una visita a les renovades casetes, i van comentar pròxims projectes al port calero.

En aquesta trobada hi van participar el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, i l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni que, precisament, destacava que eren unes obres necessàries i reclamades donat el deteriorament de les casetes.

«Era una evidència, des de feia molt temps, que calia fer una actuació i avui és una realitat. Pensem que aquesta restauració és molt encertada» subratllava. L'alcalde també remarcava que són un primer pas per continuar millorant el port pesquer, i donava mà estesa per col·laborar amb Ports perquè «pugui ser una realitat tenir un port com realment ens mereixem».

El patró major, Miquel Brull, agraïa la reforma duta a terme «que havíem demanat en diverses ocasions perquè, de fet, estava tot en males condicions» i deia que «és un orgull –per al sector pesquer calero– tenir el port de l'Ametlla ben arreglat». A banda, va esmentar la voluntat d'instal·lar una placa commemorativa on hi havia les escaletes «del guarda» per rememorar històricament l'espai.

Per la seva banda, Joan Pere Gómez, reconeixia la reivindicació històrica d'arranjar les casetes, i es mostrava satisfet d'aconseguir integrar-les amb l'entorn del port pesquer perquè «és un dels principals atractius turístics que té l'Ametlla i hem de fer que la integració, entre el port i el centre urbà, sigui el màxim consensuada» amb l'Ajuntament i la Confraria, deia el gerent de Ports de la Generalitat.

Ports renovarà l'enllumenat amb tecnologia LED
Aquesta actuació se suma a la que pròximament s'executarà als ports de la zona portuària sud, amb la instal·lació de 240 llumeneres LED noves en els recintes portuaris que permetran estalviar un 50% de consum energètic.

A més, el nou enllumenat incrementarà la vida útil dels punts de llum i també disminuirà les despeses de manteniment. L'actuació, que s'ha tret a licitació recentment, té un pressupost de 200.000 euros i està inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

A l'Ametlla de Mar, després que l'any passat ja s'instal·lessin punts de llum LED en una primera fase al voltant de la Llotja de pescadors, es col·locaran 49 nous projectors de darrera generació que substituiran les llumeneres convencionals, de làmpades de descàrrega.


respostes a "Finalitzen les obres de reforma de les casetes ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,57 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007