Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ports de la Generalitat estudiarà atreure megaiots al port de l'Ametlla de Mar

22 . Set, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
2057 reproduccions
«Els megaiots poden ser una sol·lució als creuers» per als ports de les Terres de l'Ebre. És un dels objectius i esforços de Ports de la Generalitat per obrir un nou mercat al territori amb l'atracció d'aquestes embarcacions. El port de Sant Carles de la Ràpita és el referent per a rebre aquests megaiots, «però també podríem mirar-ho a l'Ametlla de Mar i l'Ampolla» on també podrien beneficar-se de l'arribada de turistes «que deixen molts més diners que no pas un creuerista». Així ho ha explicat el nou gerent de l'empresa portuària, el calero Joan Pere Gómez, que considera que la nostra costa és «un destí oportú».

«Tenim unes platges i cales que no cal anar a Menorca i Eivissa, les tenim aquí. Si la costa blava francesa i els ports italians estan captant megaiots, per què no podem fer-ho els ports catalans? És un mercat no explotat fins ara que hem d'explotar-lo» explica Gómez. De fet, aquests dies Ports està present a la fira Seatrade Med a Tenerife –amb els ports de Palamós, Roses i la Ràpita– per captar operadors de petits creuers i també megaiots.

A banda, ha assenyalat les pròximes actuacions al port de l'Ametlla de Mar com són l'arranjament de les 'casetes dels pescadors', situades en «un dels llocs per on passa més gent, no podem permetre que estiguin amb les condicions que estan», i la renovació de l'enllumenat públic «des de la plaça del Canó fins al moll de les tonyineres» per làmpades de LED, que també es farà progressivament a tots els ports catalans. Ambdues inversions estan previstes per abans que finalitzi el 2016.

El nou gerent de Ports ha explicat que els tres grans reptes d'aquesta empresa pública, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, són l'aprovació de la nova llei de Ports de Catalunya, el nou Pla de Ports 2016-2030, i el nou pla d'inversions 2018-2021. El gran objectiu que pretén Gómez és convertir els ports catalans en motors econòmics creadors de riquesa, i passar a gestionar també els ports de Barcelona i Tarragona, que ara són competència de l'Estat.


respostes a "Ports de la Generalitat estudiarà atreure megai..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,61 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 0
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007