Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les escaletes «de la caseta del guarda» ja són història

21 . Oct, 2016 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1719 reproduccions
Un dels accessos al port de l'Ametlla de Mar, les escaletes «de la caseta del guarda», ja són història. Aquests dies s'està treballant en la demolició de les escales que comuniquen l'aparcament situat sota la plaça Joan Miró amb la carretera del Port i la passarel·la de fusta del moll de Llevant. La degradació de les escales, i el perill que suposava creuar la via, donada la mala visibilitat, són alguns dels motius pels quals s'ha dut a terme aquesta actuació.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que tot i el valor històric «i amb aquell regust que hi ha una part de la nostra història que perdem», era una mesura que s'havia de prendre perquè «eren unes escaletes enmig d'una corba tancada i la veritat eren un perill». «Hem rehabilitat aquella zona, tancant aquelles escaletes i també un accés, però és una de les primeres accions que es fan en vistes que nous projectes facilitin l'accés al port», ha remarcat.

El batlle ha traslladat a Ports de la Generalitat la necessitat de millorar l'accessibilitat entre el nucli urbà del municipi i el port pesquer. Per això, i aprofitant les obres que s'han d'executar a l'esplanada de la Confraria Vella, on hi havia les casetes dels pescadors, han reclamat la instal·lació un elevador per facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda.

«En les obres que es faran on hi havia les casetes, al costat dels porxos, hem demanat que es pugui garantir una millor comunicació, en les rampes que baixaran del centre històric fins al port, amb un elevador que permetés salvar, almenys, una primera planta i així tenir un bon accés per persones amb mobilitat reduïda, no només per la gent del poble sinó també pels nostres visitants perquè és una necessitat» ha explicat Gaseni.

Les altres actuacions que està duent a terme Ports, l'empresa pública que gestiona les instal·lacions portuàries catalanes, són l'adequació de les casetes dels pescadors que hi ha a la Cova Llarga, donades les males condicions que presentaven, i també s'espera que, abans de finalitzar l'any, se substitueixi l'enllumenat actual per LED, millorant-ne l'eficiència energètica.


respostes a "Les escaletes «de la caseta del guarda» ja són ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 711,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007