Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'inicien les obres de reordenació de la dàrsena pesquera i el passeig marítim de l'Ametlla de Mar

03 . Abr, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1836 reproduccions
El passat divendres van començar les obres de reordenació i millora de la dàrsena pesquera de l'Ametlla de Mar, un projecte que estarà llest abans de Sant Joan i que suposa una inversió de més de 400.000 euros. Entre les actuacions, es millorarà l'aparcament que hi ha al port i s'instal·laran dos pantalans flotants.

Un d'ells acollirà activitats nàutiques, com ara lloguer d'embarcacions d'esbarjo, motos nàutiques o vela llatina; que anirà situat des de davant de la Confraria Vella fins on es troba el catamarà 'Tuna Tour'. I en el segon, s'ubicaran sis embarcacions de pesca tradicional, que es traslladaran uns metres des del moll de ribera cap al dic de recer.

L'alcalde, Jordi Gaseni, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, i el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, es van reunir el mateix divendres per visitar les obres. L'alcalde va destacar que la renovació del front marítim suposarà «un abans i un després» que permetrà moltes possibilitats i va agrair la feina «lloable» que s'ha fet des de Ports i que ha tingut «l'acceptació» de totes les parts implicades.

La millora del front portuari inclou també la urbanització del passeig marítim, comprès entre el CIP i la platja de l'Alguer, amb una nova pavimentació i la senyalització adequada. La intenció és integrar el port amb la població i crear un passeig que, com ha definit el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, serà «innovador i més digne».

Paral·lelament, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i Ports de la Generalitat han reiniciat les negociacions per consensuar una nova estètica per a l'edifici comercial, que s'ha de construir a la zona de les antigues casetes dels pescadors i donarà cabuda a quatre locals, amb usos turístics, nàutics, de restauració i de comerç.

Les dues administracions han apuntat que cal complementar aquesta primera fase de les obres amb la construcció de l'edifici. Tal com va avançar aquest mitjà, l'Ajuntament i Ports han acordat que si l'actuació no es pot incloure en el pla d'inversions 2014-2017, serà una de les partides pel pròxim del quadrienni 2018-2021.


respostes a "S'inicien les obres de reordenació de la dàrsen..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007