Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar presenta el Pla de Mobilitat 2010

15 . Abr, 2010 a les 13:40
3357 reproduccions
El consistori de l'Ametlla de Mar va presentar el passat dilluns 12 d'abril  el pla de mobilitat del 2010 per tal de solucionar la congestió a les vies de circulació del nucli urbà, el problemes amb l'aparcament, entre d'altres qüestions. I és que l'Ametlla de Mar ha registrat un augment considerable de població durant els darrers anys. Actualment, el municipi compta amb prop de 10.000 habitants que, a més a més, es multipliquen per tres durant els mesos d'estiu. Una població que es reparteix entre les urbanitzacions i el nucli urbà però que diàriament es desplaça al centre del municipi ja sigui per feina o oci. L'Ajuntament calero ha elaborat aquest pla tenint en compte la posada en marxa de l'aparcament soterrat al nucli urbà de prop de 300 places que re-dibuixarà la circulació al municipi. Aquest aparcament al nucli urbà, que es posarà en marxa a finals de juny, és un dels projectes més ambiciosos del consistori de l'Ametlla de Mar.
També es crearan aparcaments gratuïts dissuasoris a la perifèria del poble, a la zona esportiva, al Galetet i entre vies de prop de 700 places.
Actuacions sobre la vialitat i la seva ordenació, com el manteniment i conversió de vies en un sol sentit de circulació, és el cas del carrer Batlle PiJoan, el carrer Llibertat i el carrer Jacint Verdaguer, i la renovació de la senyalització vertical i horitzontal són algunes de les accions que es duran a terme amb el Pla.

"Amb l'entrada en funcionament de l'aparcament soterrat sota el previst centre cívic, al centre de la població, i amb els aparcaments fora del nucli urbà tindrem dos grans zones d'aparcament de cara a l'estiu. El que volem amb aquest Pla de Mobilitat és, per una banda, millorar la fluïdesa de la circulació i , per l'altra, que la gent del poble i els turistes que ens visiten gaudeixin d'un nucli urbà més amable, agradable i atractiu", ha explicat Andreu Martí, alcalde del municipi.

El condicionament o creació d'espais públics per al gaudi, la conscienciació ciutadana i la creació d'eines de regulació de les actuacions proposades són algunes altres de les accions que es duran a terme amb la posada en marxa del Pla de Mobilitat 2010. Els objectius, segons l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar són garantir l'aparcament, la fluïdesa, i que el centre del municipi sigui cada dia més amable i atractiu per a la gent del poble i per als turistes, aquests són els objectius que s'ha marcat l'Ajuntament calero amb aquest nou pla de mobilitat. És a dir, millorar la circulació dels vehicles però també dels vianants. Amb aquest Pla el consistori calero també vol potenciar l'ús de mitjans alternatius de transport com pot ser l'ús de la bicicleta, la utilització del Calabus i del trenet Nemon, que s'activa  a l'estiu, que realitza diverses parades pel nucli urbà.
El Pla de Mobilitat està en ple procés de participació on s'explica els objectius del pla a la població a l'hora que s'escolta la veu dels empresaris, comerços locals, entitats i de tots els ciutadans en general.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar presenta el Pl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007