Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Estació Nàutica Costa Daurada posa en valor el patrimoni subaquàtic del Golf de Sant Jordi

14 . Oct, 2016 a les 10:54
per gfigueres a La notícia del dia
1192 reproduccions
L'Estació Nàutica de la Costa Daurada, dins la qual hi ha l'Ametlla de Mar –representada per l'Ajuntament i diverses empreses nàutiques–, vol valorar l'important patrimoni subaquàtic que pot trobar-se a les aigües del Golf de Sant Jordi. Per fer-ho possible, l'Estació i les empreses especialitzades en snorkel i submarinisme associades, han treballat per identificar i potenciar els principals atractius que poden trobar-se al fons marí entre el cap de Salou i el Delta de l'Ebre.

Aquest nou projecte, donat a conèixer dimecres al Saló Nàutic de Barcelona, serà present a les principals fires de turisme nacionals i internacionals a les quals assisteix l'Estació Nàutica de forma directa, o bé de manera coordinada mitjançant el conveni de promoció turística de la Costa Daurada. En l'acte de presentació de 'Costa Daurada. Diving & Snorkel' hi van participar el president i la vicepresidenta de l'Estació, Vicent Martí i Eli Bonfill, i l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

L'objectiu és unificar la gran oferta d'immersió que hi ha actualment al Golf de Sant Jordi per tal de promocionar-la com activitat turística que pot practicar-se durant tot l'any. Una oferta que es caracteritza per l'ampli ventall de públics que pot abastar, des de nens a adults, principiants o submarinistes de nivell avançat. «Tenim un atractiu en l'àmbit de biodiversitat, uns fons marins molt rics i bonics, i volem exportar el missatge que a la Costa Daurada també es busseja» comenta Eli Bonfill, vicepresidenta de l'Estació Nàutica.

«Per poder tenir una promoció conjunta d'aquesta zona com a destinació d'snorkel i de busseig, hem treballat conjuntament amb els centres de busseig de la Costa Daurada que formen part de l'Estació Nàutica» explica Bonfill, perquè «molta gent ni tan sols sap que, en aquesta zona, es pot practicar aquestes activitats, ni tots els actius que hi ha, i la idea és promocionar-ho, fins i tot, amb paquets combinats d'allotjament o d'altres activitats».

Productes exclusius situats davant la costa calera
'Costa Daurada. Diving & snorkel' es caracteritza per tenir productes molt exclusius, entre els quals destaca Tuna Tour i el Tuna Tour Diving –nedar i bussejar entre tonyines–, productes únics al món i que només poden practicar-se a l'Ametlla de Mar. També s'ofereix la possibilitat de fer immersions arqueològiques en èpoques determinades, visitant un jaciment submarí en plena excavació, al costat d'arqueòlegs professionals.

Un altre de les activitats extremes és la immersió a derelictes submarins entre els quals destaca 'El Cavour', un vaixell enfonsat durant la Primera Guerra Mundial davant de Calafat, a 4 milles del port de l'Ametlla de Mar. Conegut també com 'El Correu' és el derelicte més atractiu de Catalunya. Es tracta d'un mercant italià de més de 100 metres d'eslora per 20 de màniga que descansa des de 1917 en un fons de sorra fangosa a 52 metres de profunditat. Per la seva alçada, la coberta es troba a 42 metres i esdevé un imponent escull artificial que conserva encara un canó que no va arribar a utilitzar contra el submarí alemany que el va enfonsar.

L'Estació Nàutica Costa Daurada, amb 60 quilòmetres de litoral, és el domini nàutic més gran de Catalunya i està formada per cinc municipis: l'Ametlla de Mar, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp i Miami Platja, Cambrils i Salou, poblacions que configuren el Golf de Sant Jordi.


respostes a "L'Estació Nàutica Costa Daurada posa en valor e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 727,16 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007