Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La situació de la Policia Local és actualitat

22 . Gen, 2016 a les 14:38
per drodriguez a La notícia del dia
2089 reproduccions
La publicació del passat mes de desembre de la revista municipal del grup de Convergència Democràtica a l'Ametlla de Mar no ha sentat bé a una part dels funcionaris municipals, concretament de la Policia Local de la població que van emetre un comunicat fa unes setmanes.

Els convergents, en un dels punts de la revista, feien menció a què la seguretat ciutadana està sota mínims. En aquest punt detallen que hi ha set policies locals en baixa laboral o excedència voluntària i que l'Ajuntament no ha reforçat la contractació de nous policies per cobrir temporalment aquestes baixes. A més, apunten que els robatoris han pujat i que durant aquest estiu no hi ha hagut vigilància de nit durant aquest estiu perquè només hi ha hagut un agent per cobrir tot el municipi.

Els treballadors, en el comunicat publicat, posen de manifest el seu rebuig a la utilització de la Policia Local per a ús polític i a més el consideren cínic quan expliquen que el grup convergent vol atribuir la desfeta en matèria de seguretat a l'actual equip de govern. En l'escrit expliquen que la Policia calera era un referent a Catalunya, disposant de 30 efectius, amb els recursos suficients i amb una remuneració digna abans de l'entrada al govern de Convergència i Unió.

Després d'aquesta publicació, el grup municipal de Convergència es mostra sorprès perquè "el nostre escrit no va en contra de ningú". Joan Pere Gómez Comes, portaveu de CiU, comenta que el comunicat "està fora de lloc perquè el que ha de fer la Policia és preocupar-se de la seguretat ciutadana" i apunta que ha de ser un cos de seguretat per a tothom.

El portaveu convergent afirma que aquest escrit és "d'un representant sindical que no representa tota la plantilla". Tanmateix, afegeix que més de tres agents no van signar el comunicat. Segons fonts consultades per aquest mitjà, el comunicat publicat a la web de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar per part dels treballadors de la Policia Local hauria estat signat per 12 dels 15 agents.

El delegat de personal i agent de la Policia Local, Ramon Cid, explica que els treballadors "ens hem sentit ofesos per les mentides que es diuen en aquesta revista i creiem que el poble ha de saber que la situació actual de la Policia no és degut a l'actual equip de govern sinó al mateix que fa les declaracions". Cid apunta que sota el mandat "del seu partit" fent referència a CiU, "és quan la Policia ha perdut la més gran pèrdua de personal, recursos i dignitat".

De fet, al comunicat publicat pels treballadors comenten que la totalitat de la plantilla de la Policia Local va interposar fins a tres demandes al Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona contra l'Ajuntament perquè l'anterior equip de govern havia incomplert el conveni laboral, retallant els complements de forma arbitrària i per haver modificat les atribucions del cos policial.

Per treure l'entrellat d'aquesta situació, aquest mitjà ha contactat amb la Prefectura de la Policia Local per conèixer quina és la situació actual del cos de seguretat municipal que ha assegurat que, des del passat mes de juny, els torns de servei han estat coberts per com a mínim dos agents, amb excepció de sis torns de nit per motius de baixa d'un agent que havia de cobrir el servei de forma puntual i separat en el temps.

En aquests casos afirmen que s'activa el pla acordat amb el cos dels Mossos d'Esquadra i en cap cas queda la població desprotegida, un protocol que sempre s'ha aplicat. Així mateix, des de la Prefectura comenten que des de l'entrada del nou govern, es van rebre instruccions clares i precises de què el servei dels tres torns sigui cobert per almenys dos agents.

Els robatoris baixarien
Segons les dades facilitades a aquest mitjà, en la comparativa interanual fins a novembre de 2015, els robatoris amb força a domicilis baixarien vora un 39%, els robatoris amb força a empreses un 7,14% i d'altres robatoris un 60%. Únicament augmentarien els robatoris a l'interior de vehicles, donat que també es comptabilitzen els produïts a l'autopista. Respecte a les dades de l'estiu, si comparem entre 2014 i 2015, els robatoris amb força a domicilis baixarien un 21%, en força a empreses un 57% i en força a establiments un 64%.


respostes a "La situació de la Policia Local és actualitat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 753,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007