Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Veïns de l'Ametlla de Mar, participen al IV Congrés Internacional d'Art Efímer

21 . Set, 2012 a les 13:26
per gfigueres a La notícia del dia
2082 reproduccions
aL'entitat ‘Veïns de l'Ametlla de Mar', integrada per una representació dels grups veïnals que confeccionen les catifes de corpus, participarà al IV Congrés internacional d'Art Efímer, organitzat per la Federació Catalana de Catifaires, que se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona, del 21 i el 24 de setembre.
Prop de 25 veins i veïnes conformaran una representació que s'afegiran a la trentena de delegacions d'arreu del món que participaran en ponències, taules rodones de debat i tallers pràctics. La representació estrangera la formaran delegacions de països de tres continents diferents: Mèxic, Alemanya. Bèlgica, Tòquio, Tibet, Itàlia, entre d'altres.
Carme Sancho, representant de la delegació calera, "...".
Les diferents ponències serviran per reivindicar el reconeixement social i cultural de les catifes d'art efímer com a element de cultura popular d'interès nacional en els respectius països, i estudiar la influència i benefici econòmic de la confecció d'aquestes en la promoció turística de les localitats on es realitzen. A més, hi ha programats cinc tallers pràctics per difondre les tècniques tradicionals de l'elaboració de les catifes dels diferents col·lectius i països.
Durant el diumenge 23 de setembre, l'Avinguda de les Drassanes serà guarnida amb catifes de flors de totes les delegacions participants.
Així mateix, es presentarà un document d'ús internacional on s'especifica la metodologia i els criteris de valoració artística de les catifes i les enramades d'art efímer, realitzades amb flors i altres materials naturals, així com la Comissió Gestora Internacional d'Entitats Catifaires d'Art Efímer, una entitat jurídica internacional per garantir la continuïtat i pervivència d'aquests elements i la representativitat dels seus membres.
Els veïns i veïnes de l'Ametlla de Mar confeccionen des de 1986 catifes de corpus amb diversitat de materials a més de les flors.


respostes a "Veïns de l'Ametlla de Mar, participen al IV Con..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 453,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 141
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007