Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Institut i l'Escola aposten de nou per la reutilització dels llibres per reduir costos

21 . Jun, 2012 a les 13:36
per gfigueres a La notícia del dia
2550 reproduccions
Des de l'AMPA, de l'Institut Mare de Déu de la Candelera, i la de l'Escola Sant Jordi, de l'Ametlla de Mar, s'ha posat en marxa, un any més, el projecte de reutilització dels llibres de cara el curs vinent. El projecte ha comptat amb una molt bona acceptació pels pares i mares que ho han vist com una oportunitat per reduir costos. Cal tenir en compte que després d'anys de pagar els llibres, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha hagut de retirar la subvenció a causa del reajustament dels pressupostos per la crisi.

A l'Escola es reciclen els llibres de 3er a 6è curs. Per acollir-se al projecte de reutilització de llibres a l'Escola només cal ser soci de l'AMPA i pagar una quota de 40 euros. En cas que algun alumne perdi un llibre o el danyi haurà de pagar 60 euros. "El projecte de reutilització dels llibres s'aplica als cursos de 3er a 6è ja que els alumnes dels cursos inferiors solen utilitzar quaderns i llibres on s'escriu i no es poden reutilitzar. La família que ha de comprar els llibres a través de l'AMPA se li farà un 18% de descompte", explica la presidenta de l'AMPA de l'escola, Araceli Tomàs.

Els dies 4, 5 i 6 de setembre els alumnes podran recollir els llibres a l'Escola. Els llibres que es reciclin els repartiran els professors a l'inici de curs. Recordem que a l'Escola són els mateixos mestres els que s'encarreguen de revisar els llibres, que tornen els alumnes a final de curs, i dir quants s'han de comprar a l'associació de mares i pares.

A l'Institut es reutilitzen, des de l'AMPA, els llibres de 1er a 4at d'ESO. El cribatge dels llibres de Batxillerat i Cicles Formatius els realitzen els mateixos alumnes. Al projecte de reciclatge dels llibres hi poden accedir els socis de l'AMPA que paguin una quota de 100 euros. Les famílies que comprin els llibres a l'AMPA tindran un 10% de descompte.

" El projecte ha tingut molt bona acollida. I és que els llibre són una despesa important a l'inici de curs. En el cas de 1er d'ESO, l'import puja a 375 euros, 2on d'ESO, més de 380 euros, prop de 390 euros a 3er d'ESO, i més de 400 a 4at d'ESO. En canvi, a través del projecte de reutilització només cal pagar 100 euros", explicà Natàlia Primé, Presidenta de l'AMPA de l'Institut.

Els llibres es repartiran al setembre a l'Institut mostrant el resguard del pagament d'aquesta quota. A l'Institut els membres de l'AMPA són els encarregats de seleccionar els llibres que es poden reutilitzar. En cas que es trobi algun llibre danyat l'alumne que la usat durant aquest darrer curs haurà de pagar 25 euros. Enguany fins que no hi hagi les recuperacions al setembre no es podrà saber el nombre exacte de llibres. Fet que dificulta més la tasca de l'AMPA.


respostes a "Institut i l'Escola aposten de nou per la reuti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 695,42 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 63
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007