Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els alcaldes tornen a fer front comú per l'N-340

30 . Set, 2015 a les 14:30
per fcallau a La notícia del dia
1833 reproduccions
Els alcaldes de les localitats afectades pel pas de la N-340 es van reunir dimarts al migdia a El Perelló on van consensuar una moció en relació al projecte "Autovia Castelló-l'Hospitalet de l'Infant. Carretera Nacional 340 tram La Jana-Hospitalet de l'Infant".

Aquesta moció, a més de repassar cronològicament tot el procés de tramitació del projecte de l'autovia, recorda que el passat 19 de novembre el Parlament de Catalunya va aprovar per una àmplia majoria conformada per CiU, ERC, PSC i IC-Verds una moció instant al Ministeri de Foment a executar les obres de forma immediata i establir la gratuïtat de l'autopista AP-7. També contempla els acords als que ja van arribar els responsables municipals en anteriors reunions, i serà passada a la seva aprovació en els diversos plenaris municipals, així com també dels consells comarcals.

Els acords són :
  • Sol·licitar al Ministeri de Foment que es reprenguin els tràmits per a la redacció i execució dels projectes d'Autovia l'Hospitalet de l'Infant-El Perelló i El Perelló-La Jana.
  • Que amb efectes immediats s'adoptin mesures provisionals per desviar obligatòriament els vehicles pesants per l'AP-7 des d'Ulldecona/Alcanar fins a l'Hospitalet de l'Infant i que s'apliquin a aquests vehicles les mateixes bonificacions que s'han aplicat a la CN-2 a la província de Girona.
  • Que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit per la AP-7 des d'Alcanar/Ulldecona fins a l'Hospitalet sigui gratuït fins a la finalització de les obres de la A-7.
  • I que es remetin aquests acords al Ministeri de Foment, a les Corts Espanyoles, a la Conselleria de Territori Sostenibilitat i al Parlament de Catalunya.

A més, els representants municipals van demanar al delegat del Govern de la Generalitat, Xavier Pallarés, també present a la reunió, que demani al Servei Català del Trànsit una solució alternativa a la ubicació de cons durant els caps de setmana. Els alcaldes no entren en la prohibició d'avançaments, ni en la reducció de la velocitat a 80Km/h però pensen que crea inseguretat en la circulació.

Els alcaldes també volen més informació sobre el suposat projecte de construcció de cinc rotondes entre Alcanar i l'Ametlla de Mar, en considerar que no s'ha informat als ajuntaments ni del projecte, ni de com  quedarà la carretera. Segons Ferran Cid, alcalde del Perelló, "els alcaldes de totes les Terres de l'Ebre hem de saber com queda la carretera i aquesta informació ni la tenim nosaltres ni la té el delegat del Govern. Volem saber la informació i transmetre a tots els pobles del territori com quedarà la N-340, ja que fins ara tot són suposicions i informacions que han aparegut a la premsa".

De la reunió va sortir una comissió d'alcaldes que serà present a les reunions que entre institucions tinguin a veure amb aquest tema, que estarà formada pels alcaldes de Tortosa, Camarles i El Perelló.


respostes a "Els alcaldes tornen a fer front comú per l'N-34..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 752,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007