Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Àrea Municipal d'Esports dirigeix part dels seus esforços a augmentar la presència de l'Ametlla de Mar com a destinació de turisme esportiu

19 . Nov, 2010 a les 15:44
per admin a Esports
1421 reproduccions
Després de l'estructuració i potenciació de l'esport base municipal, la promoció d'activitats fisicoesportives dins els àmbits de la salut i el lleure i la concepció i disseny del sistema d'instal·lacions esportives municipals que ha de donar resposta a les necessitats del municipi, l'Àrea Municipal d'Esports de L'Ametlla de Mar treballa en l'objectiu de situar el municipi dins el creixent sector del turisme que demanda espais i serveis per a la pràctica d'activitats fisicoesportives. Amb aquest objecte, s'han traçat un seguit de línies estratègiques que han de permetre incrementar el rendiment, des d'un punt de vista sostenible, dels importants actius de que disposa el municipi pel que fa a espais i equipaments per a la pràctica esportiva.


Afegit a les magnífiques instal·lacions públiques de que disposa el municipi, s'han de considerar els trets diferencials i actius naturals que poden esdevenir d'interès per sensibilitzar un sector turístic que mobilitza cada vegada més adeptes.


Molts d'aquests actius, en alguns casos endormiscats, poden representar un al·licient més alhora de triar L'Ametlla de Mar com a destinació turística.
Entre ells destaquen una bona xarxa de camins i senders que travessen idíl·lics indrets, llegats històrics, espais d'interès natural i meravelloses cales que poden esdevenir rutes i itineraris atractius per a molts sectors aficionats a l'esport, la cultura o la natura.


No podem oblidar el nostre fons marí, que conté nombrosos focus d'interès, no només a nivell natural i mediambiental, sinó a nivell històric i tècnic donada la presència de la gran quantitat de vaixells enfonsats amb apassionants històries al darrera; això el converteix en una destinació d'interès tant per al busseig esportiu, com per al busseig tècnic a major profunditat, amb l'al·licient de que poques són les destinacions turístiques que l'inclouen entre els seus actius.


El característic i constant vent de la zona es converteix en un rellevant actiu quan parlem d'esports de vela, i la presència de tres ports esportius dins el nostre terme municipal ens dóna una petita orientació del gran potencial que encara tenen els esports nàutics a la nostra població.

I no ens podem deixar l'equipament esportiu municipal que potser més ens diferencia d'altres poblacions que persegueixen el distintiu de destinació de turisme esportiu: el Circuit de Calafat; l'existència de pocs equipaments a Catalunya d'aquestes característiques el converteix en un important reclam per al sector turístic aficionat a l'automobilisme i motociclisme que visita la nostra població.


Tots aquests actius esdevenen un repte i una oportunitat que l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar pretén tractar de manera transversal entre les Àrees d'Esports, Turisme, Medi Ambient i Promoció Econòmica per tal de recollir, ordenar, regular, potenciar i promocionar L'Ametlla de Mar com a important destinació de turisme esportiu.
Els primers passos aniran dirigits a catalogar diferents itineraris en bicicleta de muntanya i senderisme, així com la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya del segell de Destinació de Turisme Esportiu en diferents esports.


El segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) és una marca específica creada per Turisme de Catalunya. Els municipis que disposen d'aquest segell són destinacions que es caracteritzen per oferir recursos i serveis d'alta qualitat adreçats a esportistes d'elit, professionals, aficionats i turistes que vulguin practicar activitats esportives.
Els esportistes que arribin a una DTE catalana podran gaudir d'avantatges com la climatologia, els serveis especialitzats, els equipaments esportius més adequats, una interessant oferta comercial esportiva i una oferta turística atractiva, a més de poder recórrer a serveis sanitaris i de medicina esportiva.


Per tal d'aconseguir el segell de Destinació de Turisme Esportiu, un municipi ha de complir uns estrictes requisits esportius de caire general i específics. Entre els requisits generals, hi ha el de disposar d'instal·lacions de qualitat per a la pràctica de diferents esports. Pel que fa als requisits específics, les exigències depenen de les modalitats esportives concretes en què aquella destinació estigui acreditada.


Les DTE es poden acreditar fins en tretze de les modalitats esportives següents, per a cadascuna de les quals han de complir els requisits exigits:
· Rem i piragüisme en aigües tranquil·les, Piragüisme en aigües braves, Natació, Paracaigudisme, Ciclisme, Bicicleta de muntanya, Esports col·lectius (bàsquet, handbol, voleibol, futbol sala, bàdminton, etc.), Running i triatló, Senderisme d'alta muntanya (alpine running), Futbol, Atletisme, Tennis i Vela lleugera.
Actualment, a Catalunya hi ha un total de set destinacions certificades com a DTE:

· Banyoles - Pla de l'Estany (Costa Brava): rem, ciclisme, piragüisme, natació i triatló.

· Castelló d'Empúries - Empuriabrava (Costa Brava): paracaigudisme i futbol.

· Lloret de Mar (Costa Brava): ciclisme, futbol, atletisme i esports col·lectius.

· Sort (Pirineus): piragüisme en aigües braves, futbol i esports col·lectius.

· La Seu d'Urgell (Pirineus): bicicleta de muntanya, futbol, piragüisme en aigües braves i esports col·lectius.

· Val d'Aran: senderisme i futbol.

· Santa Susanna (Costa de Barcelona - Maresme): bicicleta de muntanya, ciclisme, futbol, vela lleugera i esports col·lectius.


respostes a "L'Àrea Municipal d'Esports dirigeix part dels s..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,08 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007