Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'informe Silmar 2013 puntua amb bona nota la posidònia del litoral calero

16 . Mai, 2014 a les 09:43
per gfigueres a La notícia del dia
2038 reproduccions
La posidònia a l'Ametlla de Mar manté un bon estat de salut. Una afirmació cristal·lina que s'extrau de les dades fetes públiques per l'informe Silmar. Una xarxa de vigilància del fons marí català que estudia l'estat de quinze àrees submarines entre elles l'Ametlla de Mar. En l'àmbit català, Silmar ha detectat un degradament progressiu de diversos espais. La pressió humana, sobretot turística, però també els primers efectes del canvi climàtic en són els principals motius. De fet, vuit de les quinze estacions de la xarxa Silmar han obtingut aquest 2013 pitjor nota que el 2012. En canvi, a l'Ametlla de Mar, zones com Cala LLobeta o Cala Vidre augmenten nota. Així, segons l'informe Silmar  la Cala Llobeta rep un 6 sobre 10. La mateixa nota que la conegudíssima Cala Motgó de l'Escala. En el cas de Cala Vidre la nota encara és millor, un 6,5.
"Estem satisfets amb aquest bon resultat, sobretot de Cala Llobeta i Cala Vidre. La veritat és que l'Ametlla de Mar compta amb una excel·lent qualitat de les aigües i amb un ric fons marí, i així ho avalen els diversos distintius amb els quals compta la costa calera, com per exemple, les banderes blaves", subratlla Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient.
I és que la costa de l'Ametlla de Mar té la praderia de posidònia més extensa de Catalunya, amb 1.200 hectàrees en bon estat. Segons l'informe Silmar és una zona de reproducció d'alevins de moltes espècies. A més, té una elevada diversitat d'algues, esponges, cnidaris, cucs i peixos. Per contra, no s'hi ha vist invasors.


respostes a "L'informe Silmar 2013 puntua amb bona nota la p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007