Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala lidera la conservació del fons marí a Catalunya

07 . Jun, 2016 a les 14:40
per drodriguez a La notícia del dia
2437 reproduccions
La darrera edició de l'informe Global Silmar -la setena- ha puntuat la conservació del fons marí de l'Ametlla de Mar amb un 7,6: la nota més alta de tota Catalunya, i la mateixa que ha obtingut Sant Feliu de Guíxols. També puntuen, amb una molt bona nota, Marató amb un 6,8.

L'informe Silmar destaca que aquests municipis, a través dels seus ajuntaments, s'han convertit en clars referents al país per la seva sensibilització en promoure accions de conservació del fons marí. A l'altra banda es troben Badalona i Torredembarra que han suspès en la valoració d'aquest any dels seus ecosistemes del fons marí.

La xarxa Silmar té desplegades 18 estacions de seguiment de fons marí en el litoral català, que registren dades científiques i divulgatives. Dels resultats ponderats de cada una d'aquestes estacions, es realitza un informe anual on es valoren els índexs de biodiversitat, l'estat dels bioindicadors de qualitat ecològica com la posidònia o la capacitat de recuperació natural.

Però també posen un alt grau d'importància en la implicació social dels veïns del municipi en la conservació del litoral i la inversió que fan els ajuntaments en la conservació del medi marí. Segons apunta el mateix informe, l'Ametlla de Mar se situaria com a segon municipi català amb inversió -28.400 euros- just per sota de Cadaqués -29.249 euros-. L'indicador d'inversió econòmica l'han suspès cinc poblacions gironines per una inversió nul·la.

En l'examen d'aquest any, es constata que 13 de les 18 estacions del litoral català han pujat la nota en relació amb l'any passat, i s'assegura que en general la costa catalana presenta una elevada biodiversitat d'ecosistemes i espècies marines, tot i que el seu estat actual està anys llum de l'estat que tenia fa seixanta anys.

Les aigües de les platges caleres tenen una qualitat «excel·lent»
Precisament, un altre dels indicadors que és important és la qualitat de les aigües. Segons les mesures realitzades a finals del mes de maig per l'Agència Catalana de l'Aigua, dins el Programa de Vigilància i Informació de l'estat de les platges, totes les platges analitzades de l'Ametlla de Mar tenen una qualitat excel·lent per al bany.

En concret es van fer controls a Cala Calafató, a la platja de Sant Jordi, a Cala Forn, a la platja de Pixavaques, a la platja de l'Alguer i a la platja de l'Estany. Des de l'ACA informen que els resultats dels controls analítics indiquen també que es compleixen els requisits de qualitat que exigeix la directiva europea relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany.


respostes a "La Cala lidera la conservació del fons marí a C..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 647,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007