Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'ICM ensenya com fer boies oceanogràfiques al alumnes de l'Escola Nàutica

27 . Feb, 2014 a les 09:24
per gfigueres a La notícia del dia
2436 reproduccions
Aquest divendres, 21 de febrer, els investigadors de l'Institut de les Ciències de Mar del CSIC de Barcelona, Jaume Piera i Raúl Verdagí, amb la col·laboració de l'empresa Plàncton fan un taller  sobre boies oceanogràfiques a l'Escola de Capacitació Nauticopesquera.  L'Objectiu d'aquest taller es apropar als alumnes la creació de boies per mesurar la qualitat de l'aigua, i les causes. I és que segons els investigadors la fita és recollir les dades a través d'aquestes boies de fàcil construcció per elaborar un mapa de la transparència de l'aigua, i per tant, de la qualitat, arreu del litoral català.
"Aquest taller pretén que cresqui entre els alumnes la curiositat per aquesta ciència participativa que ens permetrà recollir dades de la qualitat de l'aigua a través de al seva transparència", explica Jaume Piera, investigador de l'ICM.
Aquest taller arriba  a l'Escola de Capacitació Nauticopesquera després de realitzar-se a l'Institut de Deltebre i de l'IES Alfacs de la Ràpita. A més està previst que es dugui a terme a tres instituts de Barcelona i rodalies, i després coincidint amb el dia de la Festa de la Ciència (al maig) es farà la col·locació de les boies al mar, en el cas del Delta a la badia dels Alfacs. Les dades es podran veure en directe via una web. D'aquesta manera els xiquets participants podran veure que les seves boies funcionen i donen dades científiques, així com podran comparar les diferències de transparència entre les aigües de la Bahia i les aigües de Barcelona.


respostes a "L'ICM ensenya com fer boies oceanogràfiques al ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 642,20 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 59
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007