Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El litoral de l'Ametlla de Mar acollirà més boies ecològiques per a la reproducció de la fauna

19 . Jun, 2014 a les 13:04
per gfigueres a La notícia del dia
2683 reproduccions
L'Ametlla de Mar va ser un dels municipis que ara fa dos anys va apostar pel projecte de col·locació de boies que es converteixen en biòtops marins. Una iniciativa innovadora impulsada per Miquel Rota i Repsol. I és que Repsol s'ha implicat amb el projecte des dels seus inicis. Enguany  ha destinat prop de 35.000 euros. Així, Repsol es fa càrrec dels biòtops mentre que els ajuntaments financen el manteniment del material i la instal·lació i desinstal·lació del mecanisme.
Des de l'Ametlla de Mar ara es fa un pas endavant en aquest compromís des del municipi. I és que a les quatre boies ecològiques repartides entre davant de la platja de l'Alguer-Pixavaques, on  en van col·locar-ne quatre , ara se n'afegiran dues de noves. I, a més, enguany se'n col·locaran dues a Calafat per primer cop. Aquests biòtops són més grans, amb un pes de 2.000 quilos -els anys anteriors en feien 800-, a fi de treure major rendiment d'aquestes boies ecològiques úniques al món. Aquests biòtops queden al fons marí per sempre, com a "cases marines" pels peixos, a una fondària d'uns cinc metres, i incorporen un sistema de boia intermèdia que no malmet el fons marí.
"Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar continuem apostant per aquest projecte perquè s'ha provat que funciona. Per tant, continuem reforçant el nostre compromís amb el medi ambient i posant en valor la nostra costa", subratlla Antoni Montagut, des de l'Ajuntament Ametlla de Mar.
Miquel Rota, creador de els boies: "amb aquestes boies els peixos troben molts caus i els serveix de refugi. I és que ,en definitiva,  l'objectiu d'aquestes boies fetes amb carbonat de calç es crear un escull , un hàbitat per  a la fauna del nostre litoral"
 "Una acció rutinària com el canvi de boies es posà en valor a través d'aquesta iniciativa a l'Ajuntament de Torredembarra. Vàrem creure que era molt interessant apostar-hi perquè procura pel futur mediambiental i també és la llavor d'una activitat turística i, per tant, de dinamització econòmica", explica Pep Bertran, Repsol.
Així, l'Ametlla de Mar, juntament amb Altafulla, Salou, i Torredembarra, formarà part d'aquests municipis de la Costa Daurada que acolliran una vintena de boies en total. D'aquesta manera l'Ametlla de Mar revalida, una vegada més, la seva aposta pel medi ambient.


respostes a "El litoral de l'Ametlla de Mar acollirà més boi..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007