Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar i Cambrils, organitzen conjuntament les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

24 . Mai, 2013 a les 13:13
per gfigueres a Turisme
2856 reproduccions
El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest matí la roda
de premsa de presentació

El Peix Blau és el protagonista de les jornades gastronòmiques que se celebraran properament a Cambrils i a l'Ametlla de Mar, en les quals participaran 40 restaurants, que oferiran diferents menús elaborats amb aquest producte gastronòmic. Cambrils serà el primer municipi a celebrar-ho –del 24 de maig al 2 de juny-, mentre que l'Ametlla de Mar clourà les jornades –del 7 al 16 de juny-.

Els detalls d'aquesta iniciativa conjunta s'han fet públics aquest matí durant una roda de premsa celebrada al Palau de la Diputació de Tarragona, en què han participat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'alcaldessa de Cambrils, Maria Mercè Dalmau; l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí; els regidors de Turisme d'ambdós municipis; la regidora de Promoció Econòmica de Cambrils, i els representants dels sectors de l'encerclament de les Confraries de Pescadors dels dos municipis.

Les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Cambrils i de l'Ametlla de Mar són el resultat de la col·laboració i iniciativa dels Patronats de Turisme d'aquestes dues poblacions, que han treballat conjuntament per oferir al ciutadà i al visitant un producte gastronòmic de gran qualitat a preus assequibles (27 establiments a Cambrils i 13 a l'Ametlla de Mar inclouran a les seves cartes menús per 18, 25 o 38 euros).

L'objectiu és potenciar la gastronomia local lligada al producte de temporada i, de retruc, dinamitzar l'activitat turística i també la pesquera de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre. Així ho ha posat de manifest el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qui ha elogiat "l'aliança estratègica entre aquestes dues potències pesqueres i la seva voluntat de tirar endavant iniciatives conjuntes. L'Ametlla der Mari Cambrils són municipis punters en la pesca del peix blau i ara s'hi impliquen confraries, ajuntaments i una quarantena de restaurants, bars de tapes i D.O de vins, i això te bon pronòstic. Cultura gastronòmica, bona taula i dieta mediterrània, i el favor a les confraries de pescadors en època de dificultat, que veuen com s'obren nous canals de divulgació del seu producte i de millora de les seves expectatives de venda i re valorització. Des de la Diputació pensem que aquestes són les coses que cal promoure". Finalment, ha destacat el treball que es du a terme des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en "l'encaix clar i adequat de tots els productes agroalimentaris de qualitat que es generen a la demarcació en l'activitat turística", tot relacionant directament el sector primari i el terciari.

D'altra banda, l'alcaldessa de Cambrils, Maria Mercè Dalmau, ha manifestat que l'objectiu d'aquestes jornades és "posar en valor els beneficis saludables i gastronòmics del Peix Blau, un producte nostre i de molta qualitat. El fet que s'afegeixin els restaurants ens dona també una eina de dinamització econòmica. Destaco la col·laboració entre els nostres municipis, amb lligams familiars, ja que molts cambrilencs són originaris de La Cala. ", tot afirmant que "és un producte de molt alta qualitat". A més, fent referència a la col·laboració amb l'Ametlla de Mar, ha expressat la seva satisfacció i ha afirmat que espera que "sigui un punt i seguit, que permeti fer-ho molts anys més. Aquest és un procés conjunt de dinamització econòmica entre Confraries, ajuntaments, restaurants, Diputació i la pròpia Generalitat. Ens permetrà desenvolupar el sector terciari amb la implicació de bars i restaurants i a l'hora que aquests ajudin a desenvolupar el sector primari de la pesca. Estem parlant d'activitat econòmica vinculada al territori i als productes propis i de sinèrgies conjuntes. Un projecte il·lusionador i ambiciós de defensa de dos sectors importants". En aquest sentit, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha manifestat que "avui és un dia important perquè s'inicia una nova etapa, centrada en l'esforç comú per promoure el consum del Peix Blau de les nostres comarques", destacant la "tradició marinera i les arrels comuns de Cambrils i de l'Ametlla de Mar".

Activitats paral·leles
A més de l'activitat que es generarà als establiments de restauració implicats en el projecte, s'han organitzats activitats paral·leles com les degustacions que elaborarà la Confraria de Pescadors de Cambrils el 26 de maig amb una sardinada a la brasa. La XIX Diada dels Fideus Rossejats i dels Peix Blau a l'Ametlla de Mar, que tindrà lloc el 9 de juny, amb Concurs de Fideus Rossejats, degustació de fideus, de tapes de peix Blau i vi de la DO terra Alta. La jornada coincidirà amb la II Festa del Mar organitzada per l'Estació Nàutica Costa Daurada, amb tota mena d'activitats nàutiques organitzades.
Durant les Jornades gastronòmiques, a l'Ametlla de Mar es repetirà l'experiència del Tapamar, on d'igual manera que va passar amb la tapa Roja de la tonyina, 13 bars oferiran la tapa blava amb peix blau i una consumició, per 2'5€.


respostes a "L'Ametlla de Mar i Cambrils, organitzen conjunt..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007