Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar i Cambrils posen en valor el peix blau com a producte de proximitat

21 . Mai, 2014 a les 15:09 | 00:03:15
per gfigueres a La notícia del dia
2811 reproduccions
Per segon any consecutiu, els ajuntaments de l'Ametlla de Mar i Cambrils repetiran l'experiència de compartir les accions promocionals del Peix Blau mitjançant les Jornades gastronòmiques del Peix Blau, que tindran lloc a Cambrils del 24 de maig a l'1 de juny i a l'Ametlla de Mar del 6 al 15 de juny.
Un total de 19 restaurants de Cambrils i 15 de l'Ametlla de Mar oferiran durant aquest període diverses propostes gastronòmiques en forma de menús, amb tres modalitats de preus, 18, 25 i 38€ amb IVA inclòs i les begudes a part, les quals seran maridatges amb vins de la DO Terra Alta.
Amb aquesta promoció es pretén, per una banda, donar un impuls a un producte de proximitat important a la zona com el peix blau i al sector pesquer, donant valor afegit a l'activitat de pescadors i confraries, tal com explica Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "el més important és donar el missatge que les confraries, els sectors de la restauració i els nostre ajuntaments som capaços de posar en marxa i renovar-lo cada any, un projecte que a través del peix blau,  posa en valor el propi peix, la gastronomia i el turisme".
Per altra banda, qui també en surt beneficiat, es el sector de l'hostaleria d'ambdós municipis, que amb la organització d'aquestes i d'altres jornades, veuen una oportunitat de promocionar la seva cuina de cara a l'exterior. Tal com explicava Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils, és una formula de col·laboració entre municipis que tenen moltes coses en comú, "es tracta de col·laborar entre municipis que tenen característiques similars. Som dos municipis on la tradició pesquera és forta i a més a més, a Cambrils històricament hi tenim uns lligams molt forts amb l'Ametlla, ja que hi ha una part molt important de la nostra població, que és originària de La Cala".
L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí en el marc del Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar, al que també hi han assistit els regidors de Turisme de l'Ametlla de Mar i Cambrils, Vicent Martí i Xavi Martí respectivament, a més del president de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Josep M. Pellicer.
A Cambrils Sardinada popular i Cuines Obertes
A més del període de menús gastronòmics del 24 de maig a l'1 de juny, Cambrils organitzarà visites guiades durant la a la Confraria de Pescadors per ensenyar el procediment de pesca del peix blau en el sector de l'encerclament i la campanya Cuines Obertes en la que diversos restaurants del municipi obren les seves cuines als clients perquè puguin veure els processos de preparació. I el dia 8 de juny hi haurà una sardinada popular.
A l'Ametlla el Tapamar i la Diada dels Fideus Rossejats
El dia 8 també ha estat escollit per l'Ametlla de Mar per a celebrar la 20a Diada dels Fideus Rossejats, amb concurs gastronòmic de fideus i degustacions de peix blau a càrrec del Club de la Gastronomia.
L'Ametlla de Mar, del 6 al 15 de juny, coincidint amb el període dels menús gastronòmics, també acollirà una nova edició del Tapamar, el qual protagonitzen 20 bars del municipi que mitjançant la degustació de la Tapa Blava, tapa confeccionada amb especialitats de peix blau, ofereixen una ruta de tapes al preu de 2'5€ i copa de vi, cava o cervesa.


respostes a "L'Ametlla de Mar i Cambrils posen en valor el p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 991,01 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007