Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ports inicia l'estabilització del talussos de la zona portuària

19 . Abr, 2013 a les 13:30
per gfigueres a La notícia del dia
2133 reproduccions
Les actuacions, a càrrec de Ports de la Generalitat, es duran a terme al talús de la corba de l'antic dipòsit de gasoil, i al mur de pedra i talús de la zona de la Cova Llarga.

Aquests mes d'abril s'ha iniciat la primera fase dels treballs d'estabilització dels talussos, les timbes, que conformen la façana marítima de l'Ametlla de Mar i que delimiten amb la zona portuària del municipi. Uns desperfectes detectats per l'Ajuntament i dels quals se'n farà càrrec Ports de la Generalitat ja que en té la competència.
Els treballs inclosos dins d'aquesta primera fase consistiran en la reparació dels murs de contenció amb pedra per a la contenció i protecció del talús existent.  Les fortes pluges, dels darrers mesos, han accelerat el procés de deteriorament marcat pel pas del temps. MANCA PRESSUPOST
Actualment, existeixen dos punts principals afectats. D'una banda, al talús en la corba de la zona de l'antic dipòsit de gasoil. En aquest cas els treballs consistiran a la reparació de la malla. També està previst reconstruir el mur de pedra seca.
D'altra banda, està el mur de pedra que cobria l'accés a la Cova Llarga, l'erosió n'ha provocat l'enfonsament d'una part. Per tant, es preveu la reconstrucció del mur enfonsat per aturar l'avenç dels fenòmens erosius que afectarien a l'estabilitat del talús. I així, evitar la producció de nous episodis de despreniments. També es preveu el reblert de les cavitats dels conglomerats del talús amb morter o formigó alleugerit amb argiles expandides per tal d'aconseguir un suport del pes del talús.
"Ports de la Generalitat ja ha iniciat els treballs per evitar possibles despreniments. Ara que anem de cara al bon temps val la pena que ho poguéssim fer i arranjar, tenint en compte el que significa  a nivell turístic aquesta temporada. Per tant, el que volem es deixar-ho tot preparat. Des del consistori revisarem que totes les feines de contenció i protecció dels talussos, les timbes, es facin correctament", explica Andreu Martí, Alcalde de l'Ametlla de Mar.
Per part de Ports de la Generalitat, conjuntament amb l'Ajuntament, s'està duent a terme l'estudi d'altres actuacions que es desenvoluparien en posteriors fases d'execució, per tal de continuar millorant l'estabilitat del talús que conformen la façana marítima de l'Ametlla de Mar i que delimiten amb la zona portuària del municipi.


respostes a "Ports inicia l'estabilització del talussos de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 653,65 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 148
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007