Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

25è aniversari

07 . Feb, 2013 a les 13:23
per otomas a La notícia del dia
2223 reproduccions
L'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar celebra aquest any el seu 25è aniversari. Un centre en el qual han rebut educació secundària prop de 3.000 alumnes al llarg d'aquests vint-i-cinc anys.
Dilluns, 4 de febrer, en el marc de les festes majors de la Candelera 2013, Irene Rigau, Consellera d'Ensenyament, va realitzar la descoberta commemorativa del 25è aniversari del centre. En l'acte la van acompanyar  l'alcalde del municipi, Andreu Martí, i el Director de l'Institut, Xavier Sànchez. Dimarts, 5 de febrer, l'acte central de la jornada, va ser la conferència "Educació en temps de crisi" a càrrec de Joan Manuel del Pozo, professor de filosofia a la Universitat de Girona.
"La crisi és dura i, per algunes persones, extremadament dura. És una crisi econòmica i financera, però que té dimensió política i social. I té dimensió sobretot ètica. Aquesta crisi de valors ètics és a causa d'un individualisme extrem. L'educació ens pot ajudar a sortir d'aquest plantejament, perquè l'educació és transmissió de valors. Del valor ètic i el valor social de la bondat", remarcà Joan Manuel del Pozo.
Per la seva part el Director del centre Xavier Sànchez, es mostrava satisfet amb l'inici dels actes programats per aquest aniversari commemoratiu: "un balanç molt positiu. Una celebració entranyable tant amb la visita de la Consellera com amb aquesta conferència del professor del Pozo. Crec que per començar aquests seguit d'actes que farem fins a final de curs, no podíem tenir millor inici. Per tant, molt orgullós de poder presidir, juntament amb la Consellera, el professor del Pozo, l'alcalde i el Delegat Territorial; aquests actes d'inici de la commemoració de l'aniversari".
Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, destacava que "aquests actes d'inici de les activitats per l'aniversari de l'Institut han estat un èxit. Cal agrair a tots els que han fet possible aquests vint-i-cinc anys d'Institut. Agrair, per tant, l'esforç de tota la comunitat educativa i de la corporació municipal, encapçalada en aquell moment per Pere Margalef, que van fer possible que avui puguem gaudir d'aquest centre. És la millor herència que podem deixar, un futur amb educació de qualitat".
Per celebrar aquest  25è aniversari des del centre de secundària calero s'han preparat diverses activitats que tenen com objectiu fer participar a tota al comunitat educativa, alumnes, professors i pares i mares. A més, des del centre la invitació als actes es fa extensa a tot el municipi ja que és un equipament públic del poble i per al poble. Una d'aquestes activitats són les xerrades d'exalumnes explicant la seva experiència a l'Institut i el seu futur professional i vital posterior. Les xerrades i debats d'exprofessors i expresidents de l'AMPA; un llibre virtual que s'elaborarà amb la col·laboració de tothom a través del Facebook; i moltes altres activitats commemoratives, es realitzaran al llarg d'aquest curs.


respostes a "25è aniversari"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 77
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007