Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Visita Consellera d'Ensenyament

07 . Feb, 2013 a les 13:29
per otomas a La notícia del dia
2376 reproduccions
La Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya Irene Rigau va presidir el dia 4 de febrer l'acte de commemoració del 25è aniversari de l'IES Mare de Deu de la Candelera de l'Ametlla de Mar en el marc de la seva Festa Major.
Rigau va qualificar el moment actual com a decisiu per a l'evolució de l'ensenyament del país i l'ha comparat amb les decisions que es van prendre a meitats dels 80, just quan es van començar a posar en funcionament instituts de secundària com el de l'Ametlla de Mar, pocs anys després de que la Generalitat assolís les competències en matèria d'educació.
Irene Rigau, "la Cala abans de l'institut ja existia, però des de de Madrid, devia semblar que fer un institut aquí no tocava i que els que volguessin estudiar, que anessin a Tortosa. I al cap de cinc anys de tenir l'autogovern, ja es va plantejar donar resposta a un sentiment de tota la població. Aquesta és la grandesa de l'autogovern i ara que la veiem perillar amb aquestes mesures tan recentralitzadores és un bon exemple per demostrar que quan demanem l'autogovern i defensem les nostres competències no ho fem per un discurs retòric perquè hi pugui haver una classe política catalana. El que defensem es que hi hagi polítics i institucions que puguin fer possible i gestionar realitats com aquesta. És una bona manera de recordar perquè serveis l'autogovern".
La Consellera també es va referir a la Reforma de la Llei d'Educació. Rigau ha dit que, aquesta reforma no es deu a cap necessitat sinó a una visió ideològica que persegueix la recentralització de les competències.
Irene Rigau, "aquesta es una llei que persegueix bàsicament una qüestió ideològica i de recentralització de les competències i que preveu unes mesures que inicialment eren de 100 milions i ara ja diuen que són de 480 en la seva implantació total, tot i que els costos indirectes aniran a càrrec de les comunitats. La nostra posició es clara, ni volem que se'ns toquin les competències ni volem incrementar la despesa per mandat ministerial. Volem recuperar l'estabilitat financera i entenem que no es el moment de sobrecarregar en mesures que no hem demanat i que no volem. El que hauríem de fer es deixar d'aplicar mesures que destorben el bon funcionament dels centres com es la cobertura de les substitucions, arribar a l'equilibri fiscal i després parlar-ne. No es el moment de pensar amb noves despeses, sobre tot per fer una aplicació d'una llei que entenem que es contrària a Catalunya".
La titular d'Ensenyament va destacar la labor del professorat de l'institut durant aquests 25 anys i la importància de la formació. En aquest sentit, va assegurar que "sense formació no hi ha futur" i que "la millor herència que ens poden donar és garantir la formació, que no és un regal sinó una oportunitat". També va dir que a banda dels coneixements bàsics, com les matemàtiques, la llengua o l'anglès, són molt importants elements com la convivència i el respecte.
Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, destacava que "aquests actes d'inici de les activitats per l'aniversari de l'Institut han estat un èxit. Cal agrair a tots els que han fet possible aquests vint-i-cinc anys d'Institut. Agrair, per tant, l'esforç de tota la comunitat educativa i de la corporació municipal, encapçalada en aquell moment per Pere Margalef, que van fer possible que avui puguem gaudir d'aquest centre. És la millor herència que podem deixar, un futur amb educació de qualitat".
Durant la visita Rigau va descobrir la placa commemorativa del 25è aniversari del centre ha signat el llibre d'honor de l'institut i va presidir junt a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí i el delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, el dinar de germanor de la gent gran al poliesportiu municipal.
Els actes van continuar el dia 5 de febrer amb l'acte central de la jornada, una conferència, "Educació en temps de crisi" a càrrec de Joan Manuel del Pozo, professor de filosofia a la Universitat de Girona.
"La crisi és dura i, per algunes persones, extremadament dura. És una crisi econòmica i financera, però que té dimensió política i social. I té dimensió sobretot ètica. Aquesta crisi de valors ètics és a causa d'un individualisme extrem. L'educació ens pot ajudar a sortir d'aquest plantejament, perquè l'educació és transmissió de valors. Del valor ètic i el valor social de la bondat", remarcà Joan Manuel del Pozo.
Per la seva part el director del centre Xavier Sànchez, es mostrava satisfet amb l'inici dels actes programats per aquest aniversari commemoratiu: "un balanç molt positiu. Una celebració entranyable tant amb la visita de la Consellera com amb aquesta conferència del professor del Pozo. Crec que per començar aquests seguit d'actes que farem fins a final de curs, no podíem tenir millor inici. Per tant, molt orgullós de poder presidir, juntament amb la Consellera, el professor del Pozo, l'alcalde i el Delegat Territorial; aquests actes d'inici de la commemoració de l'aniversari".
Per celebrar aquest  25è aniversari des del centre de secundària calero s'han preparat diverses activitats que tenen com objectiu fer participar a tota al comunitat educativa, alumnes, professors i pares i mares. A més, des del centre la invitació als actes es fa extensa a tot el municipi ja que és un equipament públic del poble i per al poble. Una d'aquestes activitats són les xerrades d'exalumnes explicant la seva experiència a l'Institut i el seu futur professional i vital posterior. Les xerrades i debats d'exprofessors i expresidents de l'AMPA; un llibre virtual que s'elaborarà amb la col·laboració de tothom a través del Facebook; i moltes altres activitats commemoratives, es realitzaran al llarg d'aquest curs.


respostes a "Visita Consellera d'Ensenyament"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1176,23 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007