Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Curs sobre mètodes de seguiment d'opistobranquis al CIP

04 . Oct, 2013 a les 14:06
per otomas a La notícia del dia
2527 reproduccions
Aquest dissabte, 5 d'octubre el Centre d'Interpretació de la Pesca serà la seu d'un curs gratuït sobre mètodes de seguiment d'opistobranquis. Un curs impulsat des de el Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya (GROC). Una organització sense ànim de lucre dedicada a l'estudi i a la divulgació dels mol·luscs opistobranquis i a la conservació dels seus hàbitats. Els opistobranquis són una subclasse de mol·luscs gasteròpodes de colors molt vius que creen unes imatges de gran bellesa. A l'Ametlla de Mar es coneixen els conills de mar, un tipus  una mica més gran i d'imatge més comú. Però les aigües de la Cala també contenen altres opistobranquis, també coneguts com nudobranquis, que són petites joies subaquàtiques.
De fet, el curs, que a hores d'ara ja està complet, consistirà en una vessant teòrica de seguiment i registre dels opistobranquis, però també hi ha prevista una immersió a Cala Llobeta on els participants podran posar en pràctica els coneixements.
Aurora Requena de Plàncton, divulgació i serveis marins ubicada a l'Ametlla, que ha fet d'enllaç amb l'Ajuntament i GROC perquè es pogués impartir aquest curs. "Aquesta organització, GROC, porta anys estudiant els opistobranquis. El que es pretén amb aquest curs és formar als participants amb els mètodes de seguiment d'aquests mol·luscs gasteròpodes perquè contribueixin en crear un mapa a nivell català", explica Requena.
Segons els organitzadors els curs ha tingut tant d'èxit que es possible que es faci, fins i tot, una segona edició.


respostes a "Curs sobre mètodes de seguiment d'opistobranqui..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,51 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007