Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nova immersió científica a Cala Llobeta per analitzar l'estat de la flor de la posidònia i de la població de nacres

18 . Gen, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1507 reproduccions
Després de localitzar, el passat mes de desembre, nombroses flors de posidònia a la praderia de Cala Llobeta, ara l'empresa de divulgació i serveis marins Plàncton tornarà a submergir-se per mostrejar l'actual estat de les flors identificades, i per comprovar si han sorgit fruits de la planta. Però a més, la immersió científica servirà també per analitzar la població de les nacres.

La jornada, que tindrà lloc diumenge al matí, començarà amb un seminari sobre aquests mol·luscs, que en els darrers mesos han registrat una mortalitat massiva en certs punts de les aigües mediterrànies, concretament a les Balears i Andalusia. Els científics volen comprovar quin és l'estat actual de les nacres de la costa calera.

«Volem tornar a veure si en la praderia on vam trobar les flors podem trobar-ne més. El procés perquè de la flor sorgeixi el fruit va molt lentament, i volem veure en quin moment es troba la planta i si veiem aquesta transformació» explica una de les copropietàries de l'empresa Plàncton, Aurora Requena.

Sobre la immersió científica, també apunta que «farem el seguiment de les nacres, en el primer repte que creem, per analitzar la seva mortalitat. S'ha trobat zones on hi ha una alta mortalitat de les nacres i volem veure si a Cala Llobeta, on hi ha zones amb una alta població d'aquest mol·lusc, està passant el mateix que altres indrets».

L'activitat, que s'iniciarà a les 9.30 h del matí i durarà fins a les 14 h del migdia, és gratuïta i està oberta a qualsevol persona que sigui bussejador. Per inscriure's cal fer-ho a través de la mateixa empresa. La immersió s'emmarca en el projecte de ciència ciutadana Observadors del Mar, del qual Plàncton Diving n'és Observatori Sentinella.


respostes a "Nova immersió científica a Cala Llobeta per ana..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 675,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007