Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'apaguen els fogons del menjador escolar

21 . Set, 2012 a les 13:53
per gfigueres a La notícia del dia
2234 reproduccions
El 12 de setembre va començar el curs a  l'Escola Pública Sant Jordi sense el menjador escolar. Després de dies de negociacions entre l'AMPA (l'Associació de Mares i Pares) de l'Escola i l'empresa Requetebò, encarregada del menjador escolar durant el darrer any, no s'ha arribat a un acord perquè aquest servei, amb cinc anys de vida, estigués en funcionament  a l'inici de curs.


El 26 de juliol des de l'Escola Sant Jordi es comunica que el Departament d'Ensenyament ha aprovat el projecte educatiu amb l'horari compactat com a pilar. I Per tant, l'escola, entra a formar part dels centres que realitzen aquesta prova pilot  arreu de Catalunya. L'horari compactat té un ampli suport de les mares i pares consultades en un sondeig realitzat pel centre.

A partir d'aquí, l'empresa Requetebò, encarregada del càtering i l'AMPA inicien converses per com es pot adaptar el menjador a aquest nou context.

Des de l'empresa es considera que les condicions del contracte, firmat l'1 de juny del 2011 han canviat. L'empresa afirma que al contracte es parla d'horari interlectiu del servei de menjador. Llavors Requetebò fa balanç i considera que no seria rentable.
Per aquest motiu, explica que per continuar oferint el servei s'hauria d'acomiadar a dues monitores. I demana una ajuda econòmica a l'AMPA per fer-hi front. Davant la negativa de les representants de l'Associació de Mares i Pares, Requetebò decideix que vol trencar el contracte. Llavors ofereix 1.300 euros que respon, a un percentatge, de l'acomiadament de dues monitores. I és que des de Requetebò es considera que la resta de l'import, fins als 3.000 euros aproximadament, se'n podria fer càrrec el fons FOGASA.

Des de l'AMPA s'afirma que es reuneixen amb els representants de Requetebò per donar continuïtat al menjador proposant activitats extraescolars després de l'horari escolar i del menjador. A més, s'afirma que quan l'empresa decideix trencar el contracte se li demana que pagui l'acomiadament de les treballadores. Uns 3.300 euros que surten de la mitjana de totes les treballadores tenint en compte 20 dies treballats per any. A més, subratllen que el contracte especifica que el servei de menjador està condicionat a la planificació de l'escola, i del departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Després de tenses negociacions, on l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar fa d intermediari, l'AMPA decideix realitzar una assamblea on convoca als socis a que votin si l'empresa ha d'assumir la despesa de 3.300 euros o ho ha de fer l'AMPA. Els pares i mares consultats voten que se n'ha de responsabilitzar l'empresa.

Finalment, el 12 de setembre s'inicia el curs i el menjador escolar no està en funcionament. Aquest dia L'AMPA aixeca una acta notarial.

Reuquetebò el 14 de setembre s'ofereix a pagar els 3.300 euros. L'Associació de pares si mares, per la seva part, considera que és massa tard. Per aquest motiu, de moment rebutja l'oferta ja que segons les representants els danys ja s'han ocasionat a les famílies i no s'ha donat temps a l'AMPA a preparar-se per iniciar el servei.

De moment, queden algunes possibilitats damunt de la taula. En el millor dels casos, es pot trobar una nova empresa pel menjador que haurà de subrogar les set treballadores ja que així s'estableix per contracte.

Una altra possibilitat és que l'AMPA assumeixi el servei, acceptant els 3.300 euros de Requetebò. De fet s'ha convocat l'1 d'octubre una assemblea extraordinària per tractar aquesta qüestió. Llavors les representants actuals consideren que  "no es veuen en força per assumir aquesta responsabilitat", i per tant, demanen la implicació de nous membres a la junta de l'AMPA.

La darrera possibilitat és, l'empresa Requetebò acomiada les treballadores pagant les indemnitzacions. Però això significa que durant un any l'empresa que ho volgués agafar hauria de retornar les indemnitzacions a Requetebò, I per tant, es probable que romangués tancat.

Per la seva part, la direcció de l'Escola Sant Jordi lamenta la situació i està negociant amb les parts implicades per trobar una solució. "Per a l'Escola el menjador és una prioritat", afirmen des del centre. A més, segons la direcció de l'Escola és subratlla que "no es pot responsabilitzar aquesta situació a l'horari compactat".


respostes a "S'apaguen els fogons del menjador escolar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 741,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 50
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007