Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Èxit de la XVIIIa Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau

20 . Jun, 2012 a les 13:57 | 00:23:36
per gfigueres a La notícia del dia
2629 reproduccions
Aquest passat diumenge, 17 de juny, el port de l'Ametlla de Mar, vora el Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP), va ser el marc de la XVIII edició de la Diada dels Fideus renovada on enguany s'ha afegit el peix blau. I és que els restaurants membres del Club de la Gastronomia van preparar propostes de degustacions amb peix blau per als assistents. A més, com és habitual cuiners de l'Ajuntament van preparar fideus rossejats per a tothom. I és que amb  tiquets de cinc euros es podien tastar aquests plats emblemàtics de la cuina calera. També es van poder marinar les degustacions amb els tasts de vi Denominació d'Origen Terra Alta.
Altres novetats incorporades com el canvi de dia a diumenge al matí i el canvi d'ubicació, de la confraria de pescadors a, enguany, a la zona al costat del CIP, van rebre una molt bona acceptació. Prova d'aquest èxit és el gran nombre de públic que va participar de la Diada.

"És un dia per la gastronomia, pel turisme, per l'esport, amb el suport de les institucions, i de les empreses de dedicades als esports marítims i al sector gastronòmic. Tota aquesta barreja fa que puguem impulsar l'Ametlla cap al turisme de qualitat gràcies a un esforç col·lectiu", va explicar Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.

Un dels invitats de luxe va ser el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. "Avui la Cala és una mostra del que tenim a la Cala i a les Terres de l'Ebre. L'Ametlla és un dels motors del turisme, amb dinamització econòmica, promoció, i preservació ambiental. Aquests tres elements a la Cala és compleixen perfectament. Vull felicitar a l'organització de la Diada que permetrà donar un fort ressò a la Cala", va comentar Pallarès.

D'altra banda, la Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau va comptar amb la presència de quaranta-dos cuiners aficionats que amb el concurs tradicional van mostrar a tots els visitants, les diverses maneres de cuinar els fideus. La regidoria de Turisme va repartir 6 premis de 150 euros cadascun. Els guanyadors van ser: Marc Martí, Josep Pallarés, Mari Carme Comes, Ricardo Borràs, Federico Llambrich, Àlex Lloret.

 
Paral·lelament, al CIP va tenir lloc la Festa del Mar. Es va inaugurar com a seu de l'Estació Nàutica el Centre d'Interpretació de la Pesca i es va hissar la bandera de l'estació. A més, es van lliurar els distintius a les empreses membres de l'estació: l'Ametlla Diving, Club Nàutic l'Ametlla, Tuna Tour, Viatges Calyper, Nature Bike la Cala, Hotel l'Ametlla de Mar, Top Fisher, Calafat i Camping l'Ametlla.
En motiu, de la Festa del Mar van tenir lloc al port multitud d'activitats gratuïtes com sortides amb caiac, batejos de submarinisme, Tuna Tour, entre d'altres.

"Tenir una Estació Nàutica és un valor afegit molt important. A més, els recursos que té l'Ametlla aportarà molts valors a l'Associació. L'Ametlla de Mar ha tingut la voluntat de formar part de l'Associació des del més de gener i aquest serà un aspecte molt positiu per l'Ametlla, Catalunya i l'Associació d'Estacions Nàutiques", va remarcar el president de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques, Joan Campolier.

A més, es van donar els premis del campionat de Catalunya de fotosubmarina apnea. Els guanyadors van ser, en la categoria general, Juan Francisco Díaz, del Club Casep i, en la femenina, Asensió Navarro, del Club Cas Costa Brava.


respostes a "Èxit de la XVIIIa Diada dels Fideus Rossejats i..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 763,47 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007