Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, inclòs en el consens pel Projecte Zèfir

16 . Mar, 2012 a les 09:27
per gfigueres a La notícia del dia
1155 reproduccions
El ple del Parlament de Catalunya va debatre aquest dijous a la tarda una moció de CiU perquè elabori un pla de l'energia i el canvi climàtic i consensuï les actuacions relatives al projecte 'Zèfir Test Station'.

La moció també demana al govern que impulsi les actuacions necessàries per executar la plataforma marítima experimental del projecte 'Zèfir Test Station' amb el consens de les administracions competents, i també s'hi inclouen les locals després de transacionar la moció, d'acord amb el PP, el PSC i IC-V. ERC ha votat en contra d'aquest punt, demanant que el consens també es demanes a les plataformes del territori. SI s'hi va abstenir.

La Coordinadora Anti Parc Eòlic de l'Ametlla de Mar ha valorat positivament el fet d'haver aconseguit incloure les administracions locals en el consens, si finalment s'ha de fer el Centre. Segons Mayte Puell, portaveu de la Coordinadora, "el resultat de la votació ens sembla correcte. Més que per la pròpia votació el que hem de tenir en compte es que s'ha canviat de nou la paraula competents per locals i això suposa que l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar torna a tenir vot i paraula i es requereixi del seu consens per a posar el projecte Zèfir a l'Ametlla. Si que es cert que ERC va votar que no a pesar de que s'havia inclòs aquesta esmena a la moció, però amb la finalitat de no donar impuls al projecte. De totes maneres, naltros fem una valoració molt positiva de la votació".

Pel que fa als partits polítics, CiU també s'ha mostrat satisfet per haver pogut aconseguir que s'inclogués l'ajuntament en el consens, el qual, ha recordat que ja s'ha manifestat contrari. Segons Ruben Lallana, "ens congratula que l'esforç de l'equip de govern i de l'alcalde amb els nostres diputats al parlament així permès incloure dins de la moció una esmena que parles sobre el consens amb les administracions locals i que si s'impulsa el projecte, sigui demanant-nos la opinió a l'Ajuntament i per tant el nostre treball ha donat el seu fruit. Continuarem reunint-nos amb l'oposició per arribar a estratègies comuns i per veure com defensem els interessos generals de la població, i esperarem el procés d'al·legacions per a seguir presentant-ne i treballant per paralitzar el projecte tal com està plantejat, ja que CiU i la resta de forces municipals ja ha dit que no vol aquest projecte, i aquesta serà la nostra linia a seguir".

Per la seva part el PP també ha valorat la feina dels seus parlamentaris perquè es puguis complir amb el seu compromís amb la Coordinadora. Marta Font, va explicar que, "hem estat amb contacte amb els nostres diputats al Parlament, concretament amb la diputada Maria Jose Cuevas, i li vam demanar que inclogués a la moció, que l'Ajuntament i el Consell Comarcal fossin decisives en el procés. Ja hem vist que aquesta esmena fou acceptada i votada a favor per CiU, PP,PSC i IC-V. Hem mogut els fils que feien falta per a que fos acceptada la nostra esmena i d'aquesta manera defensar el compromís que vam agafar amb la Coordinadora, com així a estat. Ara hem de seguir amb la lluita contra els molins".

Per la seva part, ERC ha lamentat que només fossin ells els que votessin en contra de la moció, i ha parlat d'ocasió perduda segons Jordi Gaseni, "es va perdre una oportunitat d'enviar un missatge clar al govern de la Generalitat de que no es vol el projecte Zèfir a l'Ametlla de Mar. ERC ha estat coherent i ha recolzat el que ha sortit del territori, votant en el mateix sentit que ho va fer a l'ajuntament i al Consell Comarcal, no ha impulsar la plataforma experimental. També està aprovat en una esmena d'ERC que si això ha de tirar endavant que es faci amb el consens de l'Ajuntament. Jo reclamo a l'alcalde que convoqui als regidors i que miréssim d'emprendre les accions necessàries per continuar amb la lluita per a que no s'instal·li tal com esta ara, aquest projecte, que a la Cala ja hem decidit que no es bo pel futur del nostre poble".

Per últim el PSC, ha demanat que la Generalitat respecti el que es va aprovar al Parlament. Per a Antonio Espuny, "la votació del Parlament és un pas bo i anem en la bona direcció per a que no esposin els molins davant de l'Ametlla, ja que si el Parlament de Catalunya demana al govern a través d'aquesta moció de CiU i consensuada pels grups, que tinguin present a l'administració local i les del territori, ja que  sabem l'opinió dels grups que estem representants aquí i al Consell Comarcal. Ara esperem que el grup de CiU, que està governant, que tingui present aquesta votació, que la respecti i que tinguí present la voluntat del poble de l'Ametlla de Mar".

El Grup Parlamentari de CiU, que es qui va presentar la moció original, va lamentar que tot i incloure totes les peticions de tots els partits politics, inclòs ERC, finalment i a ultima hora, ERC es despenges del consens demanant que es tingués en compte l'opinió de les plataformes del territori.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, inclòs en el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 171,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007