Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar rebutja el projecte de centre d'experimentació i proves de tecnologia de generació eòlica.

13 . Gen, 2012 a les 16:00 | 00:02:38
per gfigueres a La notícia del dia
2060 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha anunciat aquest matí que en una decisió de consens de tots els partits polítics en representació municipal, rebutja el projecte Zéfir, que preten instal·lar davant de la costa de l'Ametlla de Mar un centre d'experimentació i proves de tecnologia de generació eòlica.

Un cop escoltada la postura de l'IREC(Institut de Recerca en Energia de Catalunya) i acumulada tota la informació, tots els partits (CiU, PP, ERC i PSC) han començat a elaborar conjuntament una proposta d'al·legacions per presentar dins el primer termini legal que conclou el proper dimecres 18 de gener. És la voluntat de tot el consistori fer-ho amb total consens i pensant únicament en el bé del poble.

Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "després d'analitzar la informació del projecte amb detall i seguint el guio consensuat per tots els partits polítics i per unanimitat, decidim rebutjar el projecte i la seva ubicació i encetar gestions amb la Generalitat per demanar-li que retiri el projecte Zéfir del davant de la nostra costa".

Segons Andreu Martí, "estem bàsicament en contra d'aquest projecte perquè creiem que la instal·lació d'aquests generadors tant a prop de la costa té un gran impacte visual i paisatgístic, fet que va totalment en contra del model turístic i urbanístic i sostenible que venim planejant durant més de 30 anys. Tampoc tenim dades de quina afectació pot tenir l'emissió d'ones electromagnètiques en l'ecosistema marí i ni com pot afectar en la avifauna i la repercussió que tot això pot tenir en la pesca".

El proper dilluns 16 a les 14:00h s'ha convocat una sessió plenària extraordinària per aprovar una moció de rebuig a aquest projecte i demanar a la Generalitat de Catalunya la seva retirada, i les al·legacions que es presentaran a la primera publicació relativa al projecte.

Paral·lelament, s'han dut a terme diverses gestions amb alts càrrecs de la Generalitat per estudiar la possibilitat de paralitzar aquest projecte i no dur-lo a terme.

Precedents

L'ajuntament s'assabentà el passat divendres 23 de desembre de la publicació per part de la Generalitat d'una concessió d'ocupació del domini públic maritimoterrestre i d'autorització d'obres en zona de servitud de protecció al nostre terme municipal per instal·lar el centre d'experimentació i proves de tecnologia de generació eòlica.

Aquestes obres consisteixen en la instal·lació d'una plataforma d'assajos en aigües interiors, davant la costa, per obtenir energia elèctrica mitjançant generadors eòlics fixes, ubicats en dos punts concrets a 3 km de la nostra costa i a una profunditat de 40 metres. Els aerogeneradors poden arribar a tenir una alçada de 180 metres i una potència màxima de 5MW per generador.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar rebutja el pro..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007