Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

En marxa el pla de mobilitat

11 . Jun, 2010 a les 14:24
per otomas a La notícia del dia
1875 reproduccions
Amb el pla de mobilitat 2010 de l'Ametlla de Mar l'Ajuntament s'ha marcat com objectius que es pugui circular correctament pel poble, a la vegada, que el casc urbà torni a ser bonic i amable tant per les persones del poble com pels comerços i els turistes que visiten la vila.
L'Ametlla ha registrat un augment considerable de població durant els darrers anys. Actualment, el municipi compta amb prop de 10.000 habitants que, a més a més, es multipliquen per tres durant els mesos d'estiu. Una població que es reparteix entre les urbanitzacions i el nucli urbà però que diàriament es desplaça al centre del municipi ja sigui per feina o oci.

Nou aparcament soterrat
L'Ajuntament calero ha elaborat aquest pla tenint en compte la posada en marxa de l'aparcament soterrat al nucli urbà de prop de 300 places que redibuixarà la circulació al municipi. Aquest aparcament, un dels projectes més ambiciosos del consistori de l'Ametlla de Mar, s'inaugurarà el 19 juny i haurà portes obertes fins al 23 de juny, l'endemà entrarà en funcionament. A més, cal recordar que ja s'han creat 600 places d'aparcament  a l'entrada del poble (Galetet, zona esportiva i entre vies).
D'altra banda, ja està en marxa la renovació de tota la senyalització i el reasfaltat de carrers. De fet, alguns dels carrers més afectats pel pas de les maquinàries de les obres de l'aparcament ja s'han asfaltat. Una altra de les línies d'acció previstes és el canvi en la direccionalitat de les vies. Per exemple el c/Bruch (del c/Balmes al c/Pau Casals), c/Balmes i el c/Nou passen a ser d'un sentit. D'altra banda, hi ha carrers d'un sentit que canvien de direcció com és el cas del c/Llibertat (al tram del c/Paus Casals amb el c/ Batlle Pijoan). El mateix passa amb el c/ Verdaguer que serà una nova via de sortida, juntament amb el carrer Ramón y Cajal.
 
Moure's de manera sostenible
Per tal que es pugui gaudir de la via a peu es peatonalitzaran el següents carrers: c/Andreu Llambrich (100% peatonal del c/Llibertat fins al c/Miramar), la plaça de l'església, la plaça Joan Miró, el lateral de la Plaça Catalunya, el carrer Sant Joan (menys el tram que dóna sortida als veïns del c/Drassanes i el c/Rossell. A més, es vetllarà per mantenir la façana marítima lliure de vehicles per als vianants. D'altra banda, hi haurà carrers on es limitarà l'accés només als veïns. És el cas, per exemple, del c/ Drassanes, c/Rossell i el c/Candela. Amb el nou Pla és farà èmfasi en evitar l'aparcament a sobre les voreres. A part es millorarà i augmentarà les zones de càrrega i descàrrega, parades de taxi i zones d'aparcament per a minusvàlids. Una de les línies d'acció del Pla és el foment del transport sostenible. Per tal que aquest objectiu es compleixi l'Ajuntament habilitarà, un any més, el trenet Nemon. Enguany passarà a ser de pagament (0,50 cèntims el viatge, abonament diari d'1euro). Els comerços que adquireixin talonaris de viatge podran obsequiar els clients amb viatges gratuïts. D'altra banda, el municipi compta amb el Calabus. I és que des del consistori calero es vol promocionar el transport sostenible que  a la vegada descongestionarà la circulació i permetrà tant als caleros com als visitants gaudir d'un entorn més amable.

Tolerància zero
Una altra iniciativa pionera que ha posat en marxa l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar és premiar el compromís i responsabilitat del bon conductor. Com? Doncs, d'una banda, fins  a l'1 de juliol s'informarà amablement a tothom que incompleixi algun punt d'aquest Pla. A partir d'aquesta data s'exigirà el compliment estricte i els ingressos provinents de les sancions es destinaran a reduir el cost de l' impost de circulació.

A més, cal tenir en compte que aquest Pla és fruit d'un llarg procés de participació ciutadana. Hi ha col·laborat Asemar (associació d'empresaris del municipi), entitats, associacions de veïns, clubs esportius del municipi, etc.


respostes a "En marxa el pla de mobilitat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007