Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Projecte Zèfir

15 . Jun, 2012 a les 13:24
per otomas a La notícia del dia
2414 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, mitjançant l'enviament d'una carta, ha convocat a la població el pròxim dimarts dia 19 de juny  a les 7 de la tarda a la presentació pública de l'anàlisi d'impactes socioeconòmics del Projecte Zèfir davant de la costa de l'Ametlla de Mar. Aquest treball ha estat realitzat per l'Institut Cerdà, per encàrrec de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, com a conseqüència de la celeritat dels esdeveniments, la manca d'informació i els molts dubtes generats sobre el conjunt de la població, arran de l'inici de la tramitació del projecte el passat 23 de desembre, el qual contempla en la seva 1ª fase, la instal·lació de quatre aerogeneradors a una distancia de 3'5 quilometres de la costa de l'Ametlla.
Tot i que l'ajuntament no té cap competència en l'atorgament de llicències en zona marítima, els dubtes sobre com podria afectar aquest projecte d'investigació d'energia eòlica marina,  sobretot en l'activitat pesquera i turística, van dur a l'ajuntament de manera consensuada de tots els partits polítics amb representació municipal, a prendre un posicionament contrari.
L'equip de govern municipal considera que un projecte d'aquesta magnitud s'hagués hagut d'iniciar amb un pla de comunicació previ, informant dels pros i dels contres a la població i fomentant un debat a fons amb tots els actors socials i econòmics del municipi; fet que evidentment no s'ha produït.
Durant tot aquest temps el posicionament contrari s'ha basat principalment en la poca informació sobre la repercussió econòmica que podria tenir un projecte com aquest, repercussió que a hores d'ara desconeixem si serà beneficiosa o perjudicial.
És per aquesta falta d'informació que l'equip de govern va encarregar un estudi, fet per experts independents, que determinés l'afectació socioeconòmica d'aquesta instal·lació al nostre poble, amb la intenció que la ciutadania pogués conèixer i valorar amb explicacions tècniques i científiques el que pot significar a nivell econòmic la instal·lació d'aquest projecte experimental.
"Arrel de l'aprovació del projecte Zèfir hem vist que la població, l'equip de govern, i la resta de membres del ple tenim dubtes sobre com aquest projecte pot afectar la població; sobretot en l'àmbit turístic i pesquer . Per aquest motiu hem encarregat un projecte d'anàlisi socioeconòmic a l'Institut Cerdà, a experts independents, per conèixer les possibles repercussions del projecte",  ha explicat Ruben Lallana, regidor de Comunicació.
L'institut Cerdà, fundació privada i independent de contrastada reputació a nivell internacional, ha sigut l'encarregat de dur a terme aquest estudi, el qual podrà ser consultat a l'enllaç www.ametllamar.cat/ajuntament/Zefir.pdf a partir del dimecres 20 de juny.
La presentació de l'estudi es farà al Centre d'Interpretació de la Pesca a càrrec dels seus redactors. Després de la presentació s'obrirà un torn obert de paraula per poder resoldre els dubtes que es puguin plantejar.


respostes a "Projecte Zèfir"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,66 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 142
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007