Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar encarrega un estudi per conèixer la normativa eòlica

26 . Nov, 2009 a les 10:30
3137 reproduccions
Durant el ple municipal celebrat el passat 16 de novembre es va aprovar l'encàrrec a l'Entitat Pública Empresarial La Cala Gestió d'un estudi sobre la normativa que regula la instal·lació d'infraestructures eòliques per saber més sobre els pros i els contres d'aquest tipus d'instal·lació davant l'hipotètica possibilitat que tan empreses com particulars en sol·licitin alguna en el futur.

Més informació
Segons Xavier Llambrich Bono, regidor de Medi Ambient i Governació, l'encàrrec s'ha fet per tenir més informació sobre els pros i contres d'un parc eòlic i no pas perquè es vulgui instal·lar-ne cap. El que s'ha encarregat és un estudi de com queda la nostra situació davant dels mapes eòlics que estan confeccionant les administracions catalana i estatal. La nostra intenció és veure els pros i els contres que es poden ocasionar aquests plantejaments i tenir la informació tècnica suficient per poder emetre criteris de la conveniència, o no, d'aquest tipus d'estructura a la nostra població. Bono va afegir que aquest estudi ara encara pot ser més important perquè, amb la llei a la mà, qualsevol particular pot instal·lar aquest tipus d'infraestructures a casa seva.

Impacte sobre el medi
Llambrich Bono també va destacar que és crucial tenir aquest estudi per saber el possible impacte sobre el medi i va recordar que l'Ametlla de Mar és un dels pocs municipis de l'estat espanyol que ha presentat al·legacions al nou pla eòlic marí que permet posar molins a 2.500 metres de la costa. Abans, però, altres al·legacions caleres van aconseguir allunyar els parcs dels 500 metres inicials als 2 quilòmetres i mig. Bono va criticar els partits de l'oposició al consistori que diuen no voler parcs marins a l'Ametlla però que al govern de la Generalitat impulsen la seva instal·lació i va reiterar que l'única preocupació de l'executiu calero ara per ara és saber si aquestes instal·lacions poden o no perjudicar-nos en el cas que algú en vulgui ficar.

Estudis sobre energia eòlica
D'altra banda, el director de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Antoni Martínez, durant la presentació de la seu del nou Institut a Tarragona, ha anunciat que es construirà una plataforma amb aerogeneradors d'energia eòlica marina en aigües profundes per tal d'evitar el seu impacte visual. El que es pretén es desenvolupar nova tecnologia en aquest camp i presumiblement es faci enfront la costa de Vandellòs. La plataforma ha d'estar operativa en dos anys. Respecte a aquesta qüestió, l'ajuntament no te cap informació però, en qualsevol cas, té la intenció d'estar molt alerta per poder seguir el tema de molt a prop.


respostes a "L'Ametlla de Mar encarrega un estudi per conèix..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 187,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007