Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El debat sobre l'acomiadament de l'exdirector de la banda centra el ple

02 . Ago, 2011 a les 11:43 | 00:04:48
per gfigueres a La notícia del dia
2053 reproduccions
El ple municipal, del passat divendres 29 de juliol, es va centrar en les mocions presentades pel PP, i pel PSC i ERC vinculades a l'acomiadament de l'exdirector del conjunt instrumental avançat de l'EMMA, Ruben Chordà.

Els populars van portar al ple la proposta de creació d'una comissió especial i específica d'aclariment dels fets sobre l'acomiadament de l'exdirector. Segons els populars creien que era la manera d'obtenir la informació completa sobre la qüestió. El passat 26 de juliol la regidora d'Ensenyament, Mari Carme Martí i la direcció de l'EMMA es va reunir amb els representants dels diversos partits polítics amb representació al consistori per tal d'explicar els detalls d'aquesta qüestió. Però des del PP es demanava poder realitzar una reunió de les mateixes característiques amb Ruben Chordà i dos membres del conjunt instrumental avançat amb antiguitat. Amb els vots en contra de CIU, l'abstenció de socialistes i republicans, i tot i el vot positiu del PP, la moció va ser desestimada.

"La nostra voluntat era saber més sobre els fets de l'acomiadament de l'exdirector de la banda. Nosaltres el que no volíem era fer-nos una opinió  a partir del que es diu al carrer o d'unes entrevistes emeses per la Calartv, per molt democràtiques que siguin. Volíem que totes les parts implicades tinguessin la oportunitat d'explicar-se i que nosaltres poguéssim preguntar i demanar documentació sobre aquesta qüestió. No ha pogut ser però la nostra voluntat és esbrinar a fons el que ha passat", va remarcar Joan Font, portaveu del PP.

D'altra banda, com a urgència, es va introduir  a l'ordre del dia la moció presentada per PSC i ERC, tot i que es va registrar fora de temps. Socialistes i Republicans en la seva moció van  demanar per una banda, la readmissió de Chordà, ja que consideren que no hi ha motius suficients que justifiquin l'acomiadament, i de l'altra, la construcció de ponts de diàleg entre els membres del conjunt instrumental, la direcció de l'EMMA i el consistori. La moció va obtenir els vots a favor del PSC, ERC i PP i els vots en contra de CiU.

Jordi Gaseni, des d'ERC: "No ens n'hem sortit. L'equip de govern es reafirma amb la decisió presa d'acomiadar el director de la banda. Nosaltres entenem que no és només un acomiadament sinó que és molt més, és acabar amb el que quedava de l'esperit de la banda Mestral. És un pols que ha fet el Govern als músics i que des de la majoria absoluta ha guanyat."

Per la seva part, Antonio Espuny, portaveu del PSC, va remarcar que aquest era un conflicte innecessari. "La postura de l'equip de govern ha estat negativa al no voler reconsiderar la seva decisió. Tal com hem dit al ple rectificar és de savis. S'ha iniciat sense caler un conflicte entre unes entitats i unes persones que no caldria", va explicar Espuny.

Des de CIU, el portaveu del govern, Antoni Montagut va explicar que la voluntat de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar és continuar apostant per la música i per l'EMMA, tal com s'ha fet fins ara. Prova d'aquesta voluntat és que ja es compta amb un nou director del conjunt instrumental avançat de l'EMMA, Emilio Cabello. "Al ple s'ha parlat d'acabar amb l'esperit de l'antiga agrupació Mestral. Una afirmació amb la qual des de l'equip de govern no estem d'acord ja que l'esperit de la música està ben viu al municipi. I des del consistori vetllem perquè així sigui, com ho hem fet sempre. A més, la continuïtat o no d'aquest esperit no resideix únicament a les nostres mans, ni a les de l'oposició", va afegir Montagut.

D'altra banda, la presa de coneixement de la constitució dels grups polítics de l'Ajuntament i l'aprovació provisional del Pla especial urbanístic PEU Càmping 5, ampliació del càmping l'Ametlla Village Platja, es van aprovar per unanimitat.


respostes a "El debat sobre l'acomiadament de l'exdirector d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 782,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 114
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007