Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament es suma al recurs al Tribunal Constitucional contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Estat

26 . Feb, 2014 a les 11:53
per gfigueres a La notícia del dia
2067 reproduccions
La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Estat  que va ser publicada al BOE el 30 de desembre del 2013 especifica, a grans trets, que els ajuntaments només podran oferir els serveis  que puguin assumir. Per tant, quedarien fora serveis com les Llars d'Infants, Escoles de Música, Serveis de Comunicació, Promoció turística si econòmicament no són sostenibles. Així a la llei estatal es proposa que en aquests casos alguns servies , doncs, els assumeixin organismes supramunicipals com són, per exemple, les Diputacions.
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar considera que aquesta llei amputa l'autonomia local. Així, s'ha sumat al recurs que han presentat diversos ajuntaments de l'Estat al Tribunal Constitucional al·legant que aquesta nova llei modifica la Llei de Bases de Règim Local i la Llei d'Hisendes Locals, i que per tant es vulnera la sobirania local. "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha fet el que havia de fer. A través, de la Comissió de Govern de l'Ajuntament s'ha aprovat la proposta, que s'ha d'aprovar per plenari, d'adherir-se al recurs que presentaran diversos ajuntaments de l'Estat al Tribunal Constitucional contra aquesta llei. És una llei que intenta retallar, vulnerar, i amputar les competències locals", subratlla Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.
I és que l'anterior Llei de Bases de Règim Local mantenia que els municipis podien assumir qualsevol servei que redundés en el benefici dels ciutadans.


respostes a "L'Ajuntament es suma al recurs al Tribunal Con..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 174
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007