Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Grup Balfegó contesta a la Confraria de Pescadors

11 . Oct, 2011 a les 14:35 | 00:04:35
per gfigueres a La notícia del dia
2312 reproduccions
El Grup Balfegó, que es dedica a la captura, alimentació, investigació i comercialització de la tonyina roja a l'Ametlla de mar ha contestat a la Confraria de Pescadors davant del posicionament fet públic fa unes setmanes per aquests darrers, arran de la intenció dels tonyinaires d'incrementar la capacitat de les seves instal·lacions.

El passat mes de setembre es va fer públic que des del Grup Balfegó se sol·licitava una ampliació de la granja. De fet,  ja fa nou mesos que des del grup tonyinaire de l'Ametlla de Mar es va posant fil a l'agulla, ja que l'ampliació necessita el vistiplau de la Direcció General de Pesca.

En aquell moment, la Confraria de Pescadors va explicar que ha posat en marxa una auditoria mediambiental a la granja per tal que es pugui saber si els excrements dels túnids són nocius o no amb la posidònia , la fauna i  l'entorn. La Confraria, a més, analitzarà els recents estudis de l'IRTA a través d'un gabinet tècnic-jurídic i biòlegs, per saber si compleixen amb les obligacions establertes per a la resolució de la concessió.

Segons el Grup Balfegó, els posicionaments de la Confraria no tenen altre objectiu que perjudicar el desenvolupament de l'activitat i tancar-la si poden.

L'empresa tonyinaire explica que la sol·licitud no es per ampliar la superfície de piscines, sinó la possibilitat d'introduir un 23% més de tones que les que acullen actualment, possibilitat que significaria la creació de 15 llocs de treball.

Balfegó recorda que sempre han estat respectuosos amb les normes i defensors del medi ambient, i que les actuals instal·lacions es troben a més d'una milla i mitja per fora de la praderia de posidònia, zona qualificada com a apta per aquesta activitat i optima pel desenvolupament de l'aqüicultura, recordant que compleixen totes les obligacions de control ambiental, que són analitzades per l'IRTA.

Segons el Grup Balfegó estan sorpresos per les actuacions portades a terme per alguns dirigents de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, si més no, pel poc rigor en les obligacions de control que aquesta entitat no ha fet en cap moment al llarg dels set anys de funcionament de les instal·lacions.

Balfegó qüestiona que la Confraria s'hagi posat en contacte amb Greampeace per a que estudiï si la granja es el causant de la baixada de captures de peix blau a la zona.

El Grup Balfegó, ha demanat al Patró Major i el Secretari de la Confraria que en lloc de perjudicar-los, es dediquin a treballar pel benestar dels mariners i els armadors, i a l'alcalde, que es posicioni a favor de l'ampliació. Segons el seu Director General adjunt, Juan Serrano "demanem al patró Major de la Confraria i al Secretari de la mateixa, que com a dirigents màxims, dediquin tots els seus esforços a treballar en pro del benestar dels mariners i armadors de la Cala, i que facin créixer el valor de les seves captures per a que l'esmentada comunitat sigui cada vegada més prospera, i no malgastin el seu temps i diners en pretendre tancar altres empreses que són ambiental, social i econòmicament sostenibles, i que a més de no obtenir amb això cap benefici per a la confraria, perjudicaria a més de 200 famílies i a tot el poble de l'Ametlla".
Serrano va afegir que, "demanem que l'alcalde de l'Ametlla es posicioni públicament a favor de l'increment del treball i de la capacitat de les nostres instal·lacions i de la comunitat de la nostra activitat, tal com venim fent des de 2004, i ens acompanyi personalment a sol·licitar del Govern de la Generalitat, que s'accelerin els tràmits, per a que sigui possible l'esmentat increment de la capacitat, abans de que se celebrin les pròximes eleccions".

El Grup Balfegó també ha explicat que es fals que hagin estat incapaços d'obrir una via de diàleg per arribar a un acord sobre la quota a pagar a la Confraria, ja que des del passat mes de gener de 20190 i degut al mal moment pel qual estan passant, es va sol·licitar una reducció de la quota a pagar, en el  mateix percentatge que s'havien reduït les quotes de captura per part de l'ICCAT, reiterant aquesta oferta l'agost de 2010. Donat que sempre van obtenir un no per resposta i no tenint obligació legal de pertànyer a la Confraria, van decidir donar-se de baixa i crear la seva pròpia organització de productors.

El Grup Balfegó també va recordar que continua obert a col·laborar com sempre ha fet amb institucions i projectes al municipi i amb l'impuls de nous projectes turístics.


respostes a "El Grup Balfegó contesta a la Confraria de Pesc..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,35 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 191
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007