Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Armadors imputats per la querella del Grup Balfegó, el Patró Major i el Secretari de la Confraria declaren als Jutjats de Tortosa

26 . Abr, 2013 a les 14:45
per gfigueres a La notícia del dia
2404 reproduccions
De fet hi ha una quinzena d'imputats arran de la protesta al port el dia de la inauguració del Tuna Tour el passat maig del 2012

El Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Janet Llambrich, el Secretari, Josep Tomàs Margalef, i armadors  van declarar al Jutjat número 5 de Tortosa, el passat mes de d'abril, arran de la querella criminal interposada pel Grup Balfegó. De fet, hi ha quinze armadors imputats. Aquesta querella és fruit dels fets que es remunten al maig del 2012 quan embarcacions van protagonitzar una protesta al port coincidint amb la inauguració del catamarà del Tuna Tour del grup tonyinaire. A l'acte estava previst l'assistència del conseller  d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.  A més, es van penjar diverses pancartes pel port.
Des de la Confraria el Patró Major explica que "l'objectiu era que el Govern escoltés les nostres reivindicacions ja que fa dos anys que dura el conflicte amb el Grup Balfegó i no han arribat les solucions". I és que Janet Llambrich apel·la al diàleg per tal d'arribar a una solució.
De manera simbòlica a la Confraria es van hissar les banderes amb un crespó per tal de mostrar al poble el descontent del sector pesquer perquè uns pescadors s'hagin querellat contra uns altres. Així ho van manifestar des de la Confraria en una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació.
Recordem que el conflicte sorgeix arran que el Grup Balfegó  surt de l'associació de la Confraria i es nega a pagar les quotes pertinents de les embarcacions amarrades al port de la Cala. El grup tonyinaire pren aquesta decisió perquè les seves tonyines no passen per la llotja.
Des del grup tonyinaire, Juan Serrano, afirma que "la família Balfegó no té res en contra de l'ofici de pescadors i que si unes persones van impedir una activitat licita és el jutge qui ha de decidir quines conseqüències han de tenir". A més, remarca que "el Grup Balfegó no deu diners a ningú ja que si unes embarcacions surten de l'associació de la Confraria no han de continuar pagant cap quota".


respostes a "Armadors imputats per la querella del Grup Balf..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 970,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 81
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007