Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els danys ocasionats pels forts aiguats del 17 de setembre pugen a 1.819.690 d'euros

27 . Set, 2010 a les 11:53 | 00:03:03
per gfigueres a La notícia del dia
2472 reproduccions
Els serveis tècnics de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar han valorat en 1.819.690 euros els danys ocasionats pels forts aiguats del 17 de setembre. Tot i això, l'ajuntament de l'Ametlla de mar considera que la inversió necessària per evitar situacions similars ascendeix a 6.779.690 d'euros. La valoració engloba la xarxa de carreteres i camins municipal, les zones d'influència dels barrancs i les obres de drenatge de les infraestructures que creuen transversalment el municipi, com l'autopista AP-7 i la línia de ferrocarril. L'informe no inclou, però, els danys ocasionats als barrancs fora dels nuclis poblacionals, dels que s'encarrega l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Igualment, els tècnics de la Direcció General de Costes identificaran els danys produïts a les platges.

Només danys materials
Cal destacar que els danys s'han limitat a bens materials i que gràcies a que la pluja torrencial no es va produir durant la nit, i a l'actuació exemplar, i en alguns moments heroica, dels diversos cossos de seguretat i serveis d'emergència (Bombers de la Generalitat, Mossos d'esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil, Servei d'Urgències Municipal i Brigada Municipal), no es va haver de lamentar cap pèrdua humana. En aquest sentit, el consistori ha fet reconeixement exprés a la labor de tothom que hi va col·laborar per evitar mals majors aquell dia.
L'informe municipal afegeix que una part de risc i dels danys públics i privats s'hagués evitat si les actuacions plantejades en la sol·licitud d'acolliment a la línia d'ajuts de la Llei d'Urbanitzacions no hagués estat denegada per segon any consecutiu. A més, afegeix, que quatre anys després de construir-se el clavegueram a Tres Cales, la Generalitat no ha fet la depuradora de la zona nord. Si ho hagués fet, amb seguretat, s'haguessin minimitzat els efectes d'evacuació d'aigües. També cal remarcar la no execució d'actuacions contemplades en la xarxa d'evacuació del PENTA.

Línies d'actuació
L'informe tècnic ha identificat unes línies d'actuació imprescindibles per evitar que en nous episodis de pluja torrencial s'hagin de lamentar danys materials i a les persones. Entre d'altres són el desguàs del barranc de Galetet i del barranc de Bon Caponet, millora de la xarxa d'interconnexió municipal entre els diferents nuclis poblacionals, obres de drenatge de les infraestructures autopista AP-7 i línia de ferrocarril i reparació dels danys en la xarxa viària de Les Tres Cales i alguna part del nucli urbà i platges. Andreu Martí, alcalde de la població, destacava la necessitat de tornar el més aviat possible a la normalitat. "Des del primer moment que estem treballant amb tota la intensitat que requereix un fet tan excepcional com el de les pluges tan torrencials de l'altre dia i hores d'ara ja tenim la valoració feta pels tècnics i ens hem posat en contacte amb les administracions perquè hi col·laborin i poder tornar així a la normalitat el més aviat possible".

Manca d'atenció
El consistori també lamenta la manca d'atenció de la Generalitat de Catalunya, única administració que dies després dels fets no s'havia posat en contacte amb l'alcaldia, tot i haver-los trucar en repetides ocasions. Aquest ha estat el fet diferencial amb la resta d'administracions, tant l'estatal com la provincial i comarcal.
D'altra banda, els privats afectats tindran atenció personalitzada. Aquest dilluns hi ha una reunió amb representants de la Direcció General de Protecció Civil, i l'Ajuntament destinarà un despatx i personal per atendre i aconsellar les sol·licituds d'ajut.


respostes a "Els danys ocasionats pels forts aiguats del 17 ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 153
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007