Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'aparcament de les Escoles Velles tanca l'estiu amb les seves previsions complides amb escreix

17 . Set, 2010 a les 09:11 | 00:02:55
per gfigueres a La notícia del dia
2146 reproduccions
L'aparcament de les Escoles Velles ha tingut una bona arrencada en el que ha estat la seva primera temporada d'estiu, va inaugurar-se el dia 19 de juny, complint les previsions que s'hi preveien. Sobretot pel que fa al servei de vehicles de rotació perquè l'aparcament, amb més de 300 places, té prou capacitat per absorbir els vehicles, que en la seva majoria han estat estrangers. Des del punt de vista econòmic l'aparcament està pensat com una instal·lació de llarg recorregut que en un termini de 10 anys tingui 100 places venudes i 200 de rotació. Tot i això aquest estiu s'han arribat a pics de 600 vehicles al dia en moments puntuals, fixant-se el màxim en 800. Santiago Rocosa, gestor de l'aparcament, ens deia que "estic molt satisfet. Ha estat la primera temporada. En els aparcaments sempre preveien una arrencada de tres i cinc anys. Per al resultat inicial sempre s'ha de tenir en compte aquesta arrencada i el que estem contents és de la capacitat que hem tingut de vehicles de rotació. De la capacitat que ha donat l'aparcament de poder absorbir els vehicles de rotació que s'han adreçat a l'aparcament".

Intervenció al projecte

L'empresa gestora de l'aparcament, Optima Parc, va intervenir en el projecte, concloent que era necessari canviar el sentit de la circulació propi de la instal·lació, el que era l'entrada va passar a ser la sortida i a l'inrevès, per millorar la mobilitat. Així, aquest canvi de circulació interna va permetre un canvi de circulació al municipi que ha contribuït a millorar la mobilitat general. No només dels vehicles, sinó també de les persones perquè ha possibilitat una oferta d'estacionament regulada que permet una distribució òptima i més normalitzada de l'estacionament en superfície, deixant les voreres lliures per als transeünts. Els gestors valoren l'aparcament com una instal·lació moderna amb tecnologia punta, ben senyalitzat, que facilita l'estacionament, amb bons acabats, bons accessos per a les persones i bona il·luminació.

L'aparcament també aporta beneficis pel que fa al visitant que abans no podia aparcar al centre de la població i ara sí. Aquesta novetat pot traduir-se en que hi hagi més futures visites al poble perquè l'estacionament està assegurat, donant tranquil·litat i rapidesa al que necessita deixar el seu cotxe.

Els usuaris han utilitzat l'aparcament una mitjana de dues hores, el que significa que les estades no només són per fer gestions sinó que tenen una més llarga durada. S'ha notat una major ocupació dilluns, dijous i dissabte, els dies de mercat, i també els caps de setmana. I les hores de màxima afluència han estat les 12 del migdia i de sis a vuit de la tarda. Ara, s'estrena la temporada d'hivern, del 15 de setembre al 15 de juny, amb nou horari, tancant a les nits des de l'una a les vuit, tot i que obre tots els dies. Altra novetat és que els vals de descompte per als clients del establiments del municipi, en l'actualitat només són d'una hora, puguin ser també de mitja hora perquè les estades dels usuaris a la població acostumen a ser més curtes ja que no existeix el factor "platja".


respostes a "L'aparcament de les Escoles Velles tanca l'esti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 30
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007