Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Santes Creus i Torrent del Pi guardonades amb el distintiu Platges Verges

03 . Ago, 2010 a les 12:03 | 00:02:24
per otomas a La notícia del dia
2816 reproduccions
L'entitat GETE-Ecologistes en Acció ha atorgat a les platges de Santes Creus i Torrent del Pi una certificació i una bandera amb el logo de platges verges al municipi de l'Ametlla de Mar. Reconeix així l'esforç per mantenir aquests dos espais de la manera més natural possible. Recordem que l'Ametlla de Mar treballa en l'actualitat per materialitzar el màxim de propostes, idees i accions destinades a identificar, estudiar i protegir el patrimoni natural de les nostres costes mitjançant el Pla de Gestió del Litoral. De fet, el pla contempla la possibilitat d'aconseguir un distintiu alternatiu a les banderes blaves que posi en valor les característiques naturals i de bona conservació de les platges que no reben aquesta bandera.

Acte d'entrega
A l'acte d'entrega del distintiu, que es va fer divendres 30 de juliol al Col·legi de Periodistes de Tarragona, va assistir l'alcalde de la població, Andreu Martí que ens deia que "ens ha atorgat per primera vegada dos guardons de bandera verge. Això significa que a La Cala és compatible tenir platges precioses i ben cuidades amb platges que podem dir verges, i que són de les millors del litoral de Catalunya. Estic molt satisfet perquè tenim platges que apunten cap al futur, el futur de tots plegats. També vull agrair als que han participat per aconseguir aquest guardó, tècnics i treballadors de Medi Ambient, Turisme, brigada d'Obres i Serveis...".

Turisme sostenible

A més, el distintiu Platja Verge, de retruc, és una bona manera de promocionar el municipi de cara a un turisme que no només busca el sol i la platja, sinó que vol trobar un referent en temes de conservació mediambiental i que té un alt valor patrimonial pel que fa als seus recursos naturals. Un turisme sostenible. És a dir, aquest distintiu, insisteixen des de Medi Ambient, no és fruit de la casualitat sinó d'una feina que ja porta temps fent-se i que té com a objectiu final que la vila esdevingui un referent pel que fa a la sostenibilitat ambiental.

Campanya a Tarragona
Els distintius formen part de la campanya Platges Verges impulsada per GETE-Ecologistes en Acció en reconeixement a quatre municipis de la demarcació de Tarragona. Les altres platges reconegudes són la platja del Serrallo a Sant Jaume d'Enveja, les platges de la Marquesa, la bassa de l'Arena i la platja de la Punta del Fangar a Deltebre i la platja dels Muntanyans a Torredembarra. Les característiques de les platges que podien optar al distintiu són el seu estat natural, els valors de flora i fauna, la dificultat de l'accés, que hi hagi la mínima intervenció antròpica i que tingui alguna figura de protecció mediambiental oficial.


respostes a "Santes Creus i Torrent del Pi guardonades amb e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 171,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007