Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Centre d'Interpretació de la Pesca vetlla per la creació del patrimoni públic a través de donacions de materials navals dels ciutadans

29 . Ago, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1479 reproduccions
La donació és la via més freqüent per incrementar i incorporar materials en un museu. És per això que en aquest sentit, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar està recol·lectant aportacions de material naval dels ciutadans per tal de crear patrimoni i exposar-los al Centre d'Interpretació de la Pesca. 

La intenció és que els ciutadans que disposin de maquetes d'embarcacions i altres materials relacionats amb la mar facin una cessió a l'Ajuntament i ho comparteixin amb la resta de veïns i veïnes. De fet, el Centre d'Interpretació de la Pesca ja ha rebut tres donacions de maquetes d'embarcacions per part dels ciutadans: la maqueta del ‘Vapor Anneta' cedida per Franc Samarra, la maqueta ‘l'Ametlla de Mar', un vaixell d'arrossegament, cedida per Manel Balfegó, i la d'una goleta de dos pals dels EEUU, cedida per Joaquim Doys. 

Joaquim Doys, un dels veïns que ha fet la donació, va pensar que «seria bona idea compartir aquesta embarcació que tenia a casa amb altres persones i que sigués un patrimoni més del poble». La d'en Joaquim i les altres dues maquetes ja són exposades al CIP, per tal que la gent en pugui gaudir.

Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar, ha destacat que «el museu es fa així, amb cessions de detalls de la mar, en aquest cas d'una maqueta d'una goleta de dos pals». A més, Gaseni ha fet una crida als veïns i veïnes per a què facin cessions: «que sapigueu que als porxos de la Confraria Vella de l'Ametlla de Mar, els detalls relacionats amb la mar com maquetes d'embarcacions seran benvinguts i seran ben cuidats». L'alcalde també ha recordat que «les  famílies que facin possible aquestes cessions rebran un reconeixement per part de l'Ajuntament».

Per altra banda, aquest estiu, el Centre d'Interpretació de la Pesca ha aconseguit reunir més de 8.000 visitants en tot l'estiu, concretament 3.000 visitants el mes de juliol i 5.000 a l'agost. Durant els darrers mesos, l'espai ha ofert l'exposició dels vaixells enfonsats de la 1a Guerra Mundial i la 2a mostra de modelisme d'embarcacions tradicionals, en la que s'ha pogut veure reproduccions del patrimoni submarí del golf de Sant Jordi i d'embarcacions de vela llatina cedides pels Amics del Museu Marítim de Barcelona.

Mentre que l'exposició dels vaixells enfonsats quedarà fixa, la 2a mostra de modelisme d'embarcacions tradicionals finalitzarà aquest 3 de setembre. Tot i així, segons Vicenç Llaó, el regidor de Cultura, «la voluntat és ampliar l'horari i obrir els caps de setmana perquè la gent gaudeixi de les exposicions». A més, ha avançat que «els Amics del Museu Marítim de Barcelona faran una cessió d'una dotzena de maquetes de vaixells representatius en el món de la pesca, per tal que durant tot l'any tinguem un espai dedicat a la pesca i a la cultura marinera». respostes a "El Centre d'Interpretació de la Pesca vetlla pe..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 484,38 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007