Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Turisme amplia les visites a les fortificacions durant l'estiu

30 . Jul, 2010 a les 08:25
per gfigueres a La notícia del dia
2020 reproduccions
Durant aquest estiu, el Patronat Municipal de Turisme (PMT) ofereix als visitants un nou actiu turístic cultural del que els caleros i les caleres gaudeixen ja des de la seva estrena. Estem parlant del búnquer d'artilleria de la Guerra Civil, més conegut com les fortificacions, que es troba entre l'Estany i Port Olivet, i que es va inaugurar el passat cinc de setembre, essent l'onze de setembre jornada de portes obertes després de tres anys de treballs de rehabilitació.

Recorregut molt interessant
En el decurs de les visites es fa un recorregut per tots els indrets i s'expliquen les històries reals, d'amistat, amor i penúries que es van patir durant el conflicte armat. També s'ofereix una pel·lícula, la història d'un nen i una nena caleros que es relacionen amb els soldats amagats al búnker. És una cinta en blanc i negre, sense diàlegs, que només es composa d'imatges. A més, també es pot trobar informació relativa als vaixells enfonsats durant la IGM davant la nostra costa, que tot i que pertanyen a una època anterior, se'ls ha volgut donar cabuda perquè també vol que esdevinguin un actiu turístic important a La Cala. Dami Llaó, gerent tècnic del PMT, ens deia que "han quedat molt bé. Una vegada això fet s'ha convertit en un actiu turístic. I ja fem visites guiades. Són un èxit rotund. Quasi cada dia tenim overbooking. A la gent li agrada anar perquè vol conèixer aquesta història recent de Catalunya, d'Espanya. Tot i que no ho vam viure és una cosa que ningú vol. I volem transmetre que no s'ha de repetir mai".

Dimarts i dijous
Les visites es fan dimarts i dijous a partir de les set de la tarda. Dimarts en català i dijous en castellà i estan tenint força èxit de participació com deia Dami Llaó. Tothom que vulgui anar-hi s'ha d'apuntar prèviament a l'oficina de Turisme de l'ajuntament perquè el màxim de visitants que s'accepta és de 20 persones.


respostes a "Turisme amplia les visites a les fortificacions..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 677,98 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007