Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Troben flors de posidònia a Cala Llobeta en el repte científic impulsat per Plàncton

12 . Des, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1898 reproduccions
Una quinzena de bussejadors professionals van submergir-se aquest diumenge al matí a les aigües de l'Ametlla de Mar per trobar flors de posidònia en les praderies del litoral calero en el repte organitzat per l'empresa Plàncton Diving. Un repte que s'ha aconseguit localitzant desenes de flors a la Cala Llobeta i sent la primera trobada feta a la costa catalana enguany.

«Vam tenir un avís un parell de dies abans de la immersió d'uns bussejadors que els hi semblava que haver-ne vist i vam pensar que era millor anar a comprovar si era cert» explica Eli Bonfill, copropietària de l'empresa, donat que van decidir canviar la ubicació del Torrent del Pi a Cala Llobeta.

Aquesta planta endèmica de la Mediterrània floreix entre l'octubre i el febrer, però no ho fa tots els anys ni tampoc a tot arreu per igual. Els científics desconeixen els motius d'aquestes diferències i per això la importància d'organitzar aquest tipus de reptes científics. Durant la immersió, la primera flor va aparèixer a 6 metres de fondària, i a partir de 13 metres l'equip va poder localitzar-ne moltes més.

«Ens hem adonat que la majoria de flors que no estan al mig del gran prat, sinó en zones més perifèriques, i no sabem ben bé perquè» comenta Bonfill. És per aquest motiu, per ampliar els coneixements, que l'empresa vol seguir efectuant immersions d'aquest tipus i probablement tornarà a realitzar-ne una al gener, abans que acabi la floració.

L'activitat s'emmarcava en un mostreig participant en el projecte de ciència ciutadana Observadors del Mar, del qual Plàncton Diving n'és l'Observatori Sentinella coordinador de la Costa Daurada i l'Ebre.


respostes a "Troben flors de posidònia a Cala Llobeta en el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007