Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les fortificacions de la Guera Civil a L'Ametlla de Mar s'obren al públic

14 . Set, 2009 a les 18:45
2921 reproduccions
La rehabilitació d'aquest nou actiu turístic que forma part de la memòria històrica de la vila s'ha dut a terme en dos anys i ha tingut un pressupost de 180.000 euros que ha finançat el Pla de Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre i l'ajuntament.

Dissabte 5 de setembre va tenir lloc la inauguració de les obres de rehabilitació de les fortificacions de la Guerra Civil amb la presència de les autoritats locals, encapçalades per l'alcalde, Andreu Martí, i el regidor de Turisme, Antoni Montagut, el director a l'Ebre del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu.

Aquestes obres s'han dut a terme en dues fases durant els últims dos anys. La primera fase va consistir bàsicament en la neteja de l'exterior i interior de les instal·lacions, la senyalització exterior de la futura ruta turística i el seu tancament per evitar els actes vandàlics. I durant la segona fase ha tingut lloc el projecte de museïtzació interior i la posada en marxa dels treballs necessaris per a l'organització de visites guiades pel seu interior, la instal·lació de l'enllumenat, la decoració i l'ambientació en l'època. En total, el condicionament de les fortificacions per retre homenatge a la memòria històrica i fer d'elles un altre actiu turístic de L'Ametlla de Mar ha ascendit a 180.000 euros i han estat finançades en un 55% pel Pla de Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre i el 45% restant ha estat una aportació municipal. Antoni Montagut, regidor de Turisme, explicava que aquesta important inversió ens ha permès la recuperació d'una part de la memòria històrica, les relacions que hi van haver entre la població i els soldats que van passar per els fortificacions. I, d'altra banda, la rehabilitació ens serveix per fer d'aquest espai un nou actiu turístic que s'afegeix als altres que disposa L'Ametlla, que hem de seguir treballant per oferir-lo a un públic cada vegada més nombrós que no només busca sol i platja sinó que també desitja conèixer la història del lloc quer visita.

Durant aquesta inauguració es va estrenar el curtmetratge de set minuts que s'ha fet per mostrar-nos com era la vida en l'època en que es van fer aquestes fortificacions. Aquesta gravació és una pel·lícula en blanc i negre, sense diàlegs, que només es composa d'imatges. A les instal·lacions també es pot trobar informació relativa als vaixells enfonsats durant la IGM davant la nostra costa, que tot i que pertanyen a una època anterior, se'ls ha volgut donar cabuda perquè també vol que esdevinguin un actiu turístic important a La Cala.

Les fortificacions fan jornada de portes obertes la Diada de l'11 de setembre, de 5 a 8 de la tarda. Tothom que vulgui anar pot fer-ho amb el trenet que realitzarà viatges des de l'ajuntament cada mitja hora.


respostes a "Les fortificacions de la Guera Civil a L'Ametll..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 762,42 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 179
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007