Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Visites Fortificacions

05 . Ago, 2015 a les 12:48
per fcallau a La notícia del dia
1686 reproduccions
L'atractiu turístic de les visites guiades a les Fortificacions
L'empresa Mar Natura ofereix visites al búnquer militar tots els diumenges a les 19.30 hores, prèvia reserva, al preu de 3'5 €

Les visites guiades a les Fortificacions de la Guerra Civil segueixen formant part de l'oferta cultural i turística de l'Ametlla de Mar. El relat al voltant d'aquesta construcció militar ubicada entre la platja de l'Estany i la platja de Port Olivet serveix com l'experiència més propera dels ciutadans de l'Ametlla de Mar a la contesa militar que va tenir lloc a l'estat espanyol entre 1936 i 1939.
Aquesta activitat enfocada a l'àmbit turístic-cultural la du a terme des de fa tres anys l'empresa de turisme actiu Mar Natura que, al llarg dels mesos d'estiu, ofereix la possibilitat de fer una visita guiada d'una hora aproximadament al búnquer militar, al preu de 3'5 euros per persona, tots els diumenges a les 19.30 hores de la tarda.
Els que visiten aquestes instal·lacions subterrànies poden veure com vivia un assentament militar de la rereguarda republicana a l'espera d'una possible invasió de l'exercit nacional per la mar, amb el suport de material gràfic i audiovisual.
Segons Ricard Martí, de l'empresa de turisme actiu Mar Natura, "intentem traslladar-los a la gent la importància que per a naltros tenen aquests búnquers, ja que representen una part important de la nostra història. Cal recordar que es van construir l'any 1937, un any després de començar la guerra. El bàndol republicà pensava que els nacionals farien un desembarcament aeri o per mar a la costa catalana i es va fortificar tota la costa. A l'Ametlla tenim la gran sort que a més d'aquests búnquers, les restes que tenim com a l'Estany Tort amb uns nius de metralleta i observatoris militars, es conserven en molt bon estat, ja que aquí la guerra no va arribar i es va concentrar a la Batalla de l'Ebre".
Martí afegeix que, "el principal objectiu és traslladar als turistes tot el que es va construir i la importància que té per a naltros, ja que gent de l'Ametlla va treballar allí i fins hi tot n'hi ha que van fer el servei militar en aquestes instal·lacions".
Aquestes instal·lacions van rebre una important inversió de 180.000 € per a la seva remodelació, inaugurant-se la seva museïtzació l'any 2009. El projecte museístic, inclou l'ambientació de les fortificacions en la seva època, amb decorats, sonorització, il·luminació, instal·lació de panells explicatius i fotografies i audiovisuals entre d'altres elements aclaridors sobre la història del búnquer. Així, durant les visites guiades, podrem assabentar-nos com són les fortificacions, quan es van construir i el perquè. També podrem veure els elements que les integraven com trinxeres i canons… Sabrem què passava fora, en les rodalies, en aquell moment, amb explicacions sobre la Batalla de l'Ebre, d'altres fortificacions i dels bombardejos propers. I també coneixerem el dia a dia de la gent del poble i dels soldats. Sabrem què menjaven i com dormien, quina vida es feia.
Les visites a les Fortificacions es complementen amb visites guiades pels racons més interessants del casc urbà els dissabtes a les 19h, aquestes a un preu de 2 euros per persona. Els dos formats també es duen a terme a l'hivern, tot i que amb un mínim d'inscripcions prèvies.


respostes a "Visites Fortificacions"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 99
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007