Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

28ena Diada de la Bicicleta

04 . Mai, 2010 a les 11:09
1651 reproduccions
Dissabte 1 de maig va tenir lloc la 28ena Diada de la Bicicleta que, com cada any, combina esport i lleure alhora que reuneix als caleros i caleres en una jornada de germanor i bon veïnat similar a la diada de Sant Jordi que va tenir lloc la setmana passada. El dia, tot i que nuvolat, va ser tot un èxit de participació amb més de 150 persones que van voler afegir-se a la celebració.

Bicicletes matineres
La jornada començava a les nou del mati amb la concentració de tots els participants amb les seves bicis, i el casc obligatori, davant de l'ajuntament. A tots els inscrits prèviament, els tècnics municipals d'esport, els hi donaven una samarreta commemorativa de la diada. Després, tots plegats, es dirigien cap al Mas Platé. Va ser una barreja de gent de totes les edats digna de veure que va demostrar un cop més que La Cala gaudeix d'aquestes jornades en que el poble, realment, fa poble, esport i salut en la natura.

Sardinada popular
Un cop arribats al Mas Platé, es va fer una sardinada per reposar forces i després començaven les activitats de la jornada on, per suposat, la protagonista era la bicicleta. Es van fer curses de BTT, circuit de pujada al Platé, curses infantils i d'adults, curses d'eslàlom, curses lentes, torneig medieval per al més menuts i futbol-bike entre d'altres activitats. Al migdia, després de l'entrega del trofeu i del sorteig d'una mountain-bike, es tornava de nou en grup cap al poble, tot i que també, com sempre hi havia l'opció de poder quedar-se a dinar al Platé. Joan Pere Gómez Comes, regidor d'Esports, ens deia que "és d'aquelles festes que, com a Sant Jordi, en les que la participació del la gent del poble és grandíssima. Érem més de 150 persones que vam anar amb la bici, grans i petits, i un cop allí vam fer la sardinada i totes les activitats de la jornada relacionades amb la bici. Però el que més ressaltaria és la convivència en la que es viu i amb això em refereixo que més enllà dels actes organitzats per l'ajuntament, el que és bonic va ser que després molta gent va dinar darrere el Mas Platé i vam fer paelles i truites amb la família i els amics. També vull donar les gràcies a les mares de la Gimnàstica Rítmica que, a banda de portar el bar, es van encarregar d'organitzar els jocs. En definitiva, va ser tot un èxit de participació i convivència i és un d'aquells dies en que un se sent orgullós de ser calero perquè es pot palpar l'essència pura del poble de La Cala".  

Jocs tradicionals
Per la tarda, com explicava el regidor, un grup de mares que les seves filles practiquen gimnàstica rítmica va organitzar jocs tradicionals, com ara, curses de sac, estirar la corda, trencar cassoles i jocs amb la xocolata. A més, van portar el bar muntat per a l'ocasió amb la finalitat de recaptar fons per a la pràctica d'aquest esport.


respostes a "28ena Diada de la Bicicleta"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007