Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar presenta el Projecte d'Intervenció Integral al nucli urbà valorat en quatre milions d'euros

29 . Abr, 2010 a les 13:25
2412 reproduccions
L'ajuntament de l'Ametlla de Mar s'ha presentat per segon any consecutiu a la convocatòria per a optar a l'ajut que preveu la Llei 2/2004 de 4 de juny de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial per a municipis de menys de 10.000 habitants després que l'any passat la seva sol·licitud fos denegada. El Projecte d'Intervenció Integral al nucli urbà de La Cala ha estat redactat tenint en consideració que la principal problemàtica de la població es troba al nucli antic, amb edificacions i carrers en mal estat, manca d'equipaments i d'accessibilitat i, sobretot, manca d'espais públics i zones verdes. Tots aquests factors estan provocant el tancament de comerços, el desplaçament progressiu de la població autòctona cap a la perifèria i la concentració de població immigrada amb recursos econòmics i culturals baixos. Per aquests motius, l'ajuntament vol emprendre una rehabilitació a gran escala del nucli antic de la població. Es pretén resoldre els problemes específics de l'àrea i aprofitar la oportunitat per tornar a configurar un municipi vertebrat, recuperant el concepte popular de centre del poble, així com també una identitat pròpia, basada en la memòria, i a on els seus ciutadans disposin de l'entorn i les eines adequades per afrontar els reptes presents i de futur.

Tres grans objectius
En síntesi, el projecte presentat per l'ajuntament pretén assolir tres objectius: la regeneració de l'espai públic per donar prioritat d'ús dels carrers i places als vianants, creant espais de relació i esbarjo per a la vida dels ciutadans, millorant la imatge urbana i potenciant la vida social en el barri, a base d'establir els mitjans i les infraestructures necessàries per a l'accessibilitat de les persones al medi, la complementació dels equipaments culturals i socials amb programes i continguts que activin la vida social del barri i atenguin les necessitats d'educació i promoció cultural dels ciutadans al mateix temps que ofereixen un servei d'atenció i cura als sectors més necessitats de la població i l'impuls de l'activitat social i econòmica, promocionant i dinamitzant l'activitat comercial, fomentant el treball i l'activitat emprenedora, millorant i potenciant l'activitat del teixit associatiu i de promoció del barri. Aquests tres grans objectius donats de forma molt general es poden plasmar en accions concretes del tipus pavimentació de carrers peatonals, urbanització de la Plaça Nova, Plaça Catalunya i Plaça Joan Miró, foment de la reparació de façanes, millores a l'accessibilitat i la sostenibilitat dels edificis, substitució de l'enllumenat públic, soterrament de les xarxes de telecomunicacions, modernització dels establiments comercials i campanya d'impuls al turisme entre moltes altres iniciatives. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, en deia que "amb la redacció i disseny d'aquest projecte d'Intervenció Integral el que volem és tenir un poble millor, on els seus habitants millorin la qualitat de vida, alhora que poguessin gaudir d'un poble turístic que és dels millors del Mediterrani".

4 milions d'euros
Aquest projecte de rehabilitació està valorat en quasi 4,000.000 milions d'euros, dels que el consistori ha de posar el 25% i l'altre 75% els subvenciona el departament de Política Territorial i Obres Públiques després que la Comissió de Gestió del Fons de foment valori els projectes que s'han presentat.


respostes a "L'Ametlla de Mar presenta el Projecte d'Interve..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 142,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007