Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Xerrada de Vicenç Villatoro a l'IES Mare de Déu de la Candelera a l'Ametlla de Mar

18 . Mar, 2010 a les 12:20
2754 reproduccions
Aquesta xerrada s'emmarca en el cicle de conferències per a professors del Pla Educatiu d'Entorn que duu a terme, per quart any consecutiu, la regidoria d'Educació de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar.

Vicenç Villatoro va exposar la necessitat de construir una identitat vertebradora que uneixi les diverses identitats, cultures, que podem trobar en la societat que avui vivim. L'escriptor i periodista va apuntar la globalització i les noves tecnologies com alguns dels pilars que ajuden a configurar la realitat actual. Segons el periodista cada vegada es difumina la identitat lligada al territori, en el nostre cas Catalunya, i van prenent força els referents culturals globalitzats que ajuden a teixir les noves tecnologies i en concret Internet. Vicenç Villatoro va posar com exemple que és més fàcil que vesteixi igual, que escolti la mateixa música, o consumeixi les mateixes pel·lícules un noi de Barcelona que un noi australià, que no pas que aquest noi català es sembli en aquestes qüestions al seu pare.

Villatoro va posar molta rellevància a aprofitar els punts en comú entre cultures i evitar que es creïn "bombolles impermeables". Segons l'escriptor és necessari treballar per aconseguir cohesió social per tal d'evitar problemes en el futur perquè segons Villatoro la realitat que vivim ja no canviarà. El periodista va remarcar la importància de la llengua per construir aquest eix vertebrador que uneix cultures. A més, va fer una crida als professors a animar-los a remar en aquest sentit, a treballar per trobar punts en comú.


Villatoro també va remarcar el paper que tenen els mitjans de comunicació en la creació d'identitats. "Els mitjans de comunicació tenen moltes eines per crear aquest tipus d'eixos vertebradors. La mateixa circulació d'informació vertebra una comunitat. Donar resposta a les necessitats comunicatives, no només les generals, sinó les municipals, creen un vincle amb el territori. Per tant, els mitjans de comunicació són un element imprescindible de cohesió social. A la vegada que hi ha mitjans que creen espais comunicatius impermeables, també n'hi ha que poden reforçar la identitat d'una població", va explicar Vicenç Villatoro.


Dins del cicle de conferències del Pla Educatiu d'Entorn hi ha programades xerrades tant pels pares i mares, com pels professors i alumnes, que tenen l'objectiu de posar una mica de llum sobre qüestions com el deute extern, la comunicació amb els fills o la convivència als centres educatius.


respostes a "Xerrada de Vicenç Villatoro a l'IES Mare de Déu..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007