Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Gran èxit del concert de Santa Cecília de la banda de l'EMMA

22 . Des, 2009 a les 09:29
2151 reproduccions
Dissabte 19 de desembre va tenir lloc el concert de la banda de l'EMMA amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, a la sala de la societat. Malgrat que el concert coincidia amb el partit del Barça, la sala estava plena a vessar. Aquest concert es va haver de postergar fins a aquest dissabte per problemes de dates. Ruben Jordà, director de la banda, ens parlava dels criteris que s'havien emprat per seleccionar el programa del concert. "Pensem en els músics perquè puguin gaudir amb el que toquen. I també en la gent que ve a escoltar-nos. Ve gent amb gustos diferents i per això sempre intentem tocar peces variades: sarsueles, música de pel·lícules, sardanes...".


Temps de preparació

El temps per preparar cada peça depèn, lògicament, de la seva dificultat. En el cas de les músiques que es van tocar a Santa Cecília, els membres de la banda, van estar tres mesos per assajar-les perquè tenien una més gran dificultat. En concret, els músics van tocar el pasdoble Los dos Adolfos, peces de les bandes sonores del Fantasma de l'òpera i La màscara del zorro, la sardana Sol ixent i una obra per a banda, El camino real. Ruben Jordà destacava d'aquestes, d'una banda, la dificultat de El fantasma de l'opera per tocar en conjunt i, d'altra, la dificultat tècnica de El camino real, que ha requerit d'un gran esforç de preparació, personal i col·lectiu. Tot aquest treball va donar els seus fruits en forma del recolzament incondicional del públic que va aplaudir i gaudir totes les peces. Per arrodonir la jornada, tots el membres de la banda va fer el sopar de Santa Cecília.


Nous membres

Pel que fa a la incorporació de nous membres, Jordà explica que sobretot aporten qualitat humana i social que fa que tots plegats funcionin millor. Li agrada la il·lusió amb la que s'incorporen als assajos i com s'ho prenen molt seriosament. També va parlar del moment simbòlic de la seva incorporació que consisteix en la recollida casa per casa a ritme de banda. El més habitual és que tothom plori. D'alegria, no cal dir-ho.
Jordà fa cinc anys que dirigeix la banda de l'EMMA. És músic professional, es dedica a la docència i toca en diferents orquestres. Per a ell, el fet de dirigir la banda és una gran satisfacció perquè, musicalment, va néixer a una banda.


respostes a "Gran èxit del concert de Santa Cecília de la ba..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 775,16 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007