Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament retira la porta de la Cova Gran

18 . Des, 2009 a les 12:45
1912 reproduccions
Dijous 17 de desembre membres de la brigada municipal de l'ajuntament en presència de la policia local han retirat la porta de l'edifici Cova Gran de la que únicament els veïns tenien clau i que havien decidit ficar sota la seva responsabilitat, convertint així l'espai on es troba l'edifici en exclusivament privat i incorrent d'aquesta manera en una infracció urbanística. La retirada de la porta, que s'ha produït amb total normalitat, ha acabat amb una il·legalitat que s'ha mantingut durant anys i permet doncs que la nostra població recuperi per a ús públic aquest camí, que inclou el carrer i el vial d'accés al parc i al jardí de Cova Gran o del camí del Lligallo de Ronda i que ara està previst que sigui la continuació del Passeig Marítim. Segons explicava l'alcalde Andreu Martí, “aquesta porta suposava un problema per a la convivència al nostre poble. ha estat un procés llarg, però per fi hem restituït la legalitat i hem recuperat aquest espai per a tots els caleros i caleres. Ara només manca enllestir els tràmits perquè puguem arreglar i millorar tot aquest tros de passeig tan bonic del nostre poble,per al que ja tenim un acord amb el ministeri de costes i medi ambient".

Raó definitiva Recordem que el passat 29 de març la justícia va donar la raó a l'ajuntament de L'Ametlla de Mar de forma definitiva i inapel·lable pel que fa al canvi d'alineació del solar Cova Gran situat al carrer Mediterrani S/N després d'un procés de traves legals que va durar gairebé cinc anys. Aquest reconeixement judicial és el que ara ha permès que la porta pugui ser retirada. Abans però, el 17 de setembre de 2004, la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) va dictar un acord pel qual, en essència, es va aprovar definitivament la modificació puntual de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística per tal d'obrir el camí de Lligallo de Ronda. En saber la resolució de la CUTE, al novembre del 2004, la comunitat de veïns va interposar un recurs d'alçada contra l'acord resolt per la CUTE al que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) no va replicar, desestimant-se així el recurs veïnal per falta de resposta.

Recurs desestimat
En no obtenir resposta, la comunitat de Cova Gran va interposar un contenciós administratiu que és el que la justícia catalana va desestimar al març perquè va considerar que la modificació de la CUTE és perfectament vàlida i legal.


respostes a "L'Ajuntament retira la porta de la Cova Gran"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007