Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar decideix que tot resti igual al parc del Bon Repòs

05 . Oct, 2009 a les 11:45
2131 reproduccions
En la votació popular que es va fer a la vila per saber quin tipus de parc volien els ciutadans, va guanyar l'opció 1, que conserva l'espai pràcticament com està ara però augmentant les zones verdes.

El govern de l'Ametlla de Mar ja té els resultats de l'escrutini sobre la votació popular perquè els caleros decidiren com volien que fos el futur parc del Bon Repòs. Els ciutadans de La Cala van poder dipositar el seu vot a l'urna des del 20 de juliol fins al 5 de setembre. Un cop tancat el període de votacions, el 8 de setembre es va reunir una mesa amb diferents representats de la població per tal de procedir al recompte de paperetes. L'opció 1, la menys intervencionista, va resultat guanyadora amb 313 vots, seguida de lluny per l'opció 2, amb 89, i l'opció 3 amb 85. El total de vots escrutats va ser de 494, essent en blanc tres i nuls quatre.

Els caleros que van passar per la sala d'actes de l'ajuntament per emetre el seu vot van optar per l'opció més conservacionista que implica mantenir el parc en la seva situació actual, respectant tots els arbres centenaris i només enderrocant els murs i les petites edificacions existents. Així els ciutadans de la vila han votat amb el cor a la mà, valorant que aquest espai emblemàtic del poble, cridat a ser un gran pulmó verd, resti pràcticament igual que sempre. Pel que fa als equipaments a instal·lar es podien triar quatre dels 18 que n'hi havia. Els més votats, per aquest ordre, van ser una glorieta per a concerts (264), una zona de relax amb gespa (246), un parc infantil (237) i una zona de bancs i taules de fusta o pedra (183) que s'afegiran al nou parc. També havia l'opció a la papereta de col·locar els equipaments triats al lloc que es cregués més adient mitjançant un plànol en blanc que es lliurava juntament amb la papereta de vot.

La segona opció, amb 89 vots, implicava la construcció d'un aparcament en superfície per a 150 places a la part de davant de l'estació i mantenia els arbres centenaris i, en un futur, l'aparcament podia fer-se soterrat. També s'enderrocarien murs i petites edificacions. I la tercera opció, amb 84, implicava la construcció d'un aparcament soterrat per a 250/300 places a la part de dalt del parc, el que suposava tallar els arbres d'aquesta zona però, un cop fet l'aparcament, tot l'espai es conciliava per tornar a ser zona verda. També aquí es mantenien els arbres centenaris i s'hi enderrocaria qualsevol tipus de construcció. Això sí, totes les opcions inclouen la nova Oficina de Turisme i el bar Puntaire i porten implícita la possibilitat de triar els diferents equipaments que disposarà l'espai. Andreu Martí, alcalde de L'Ametlla de Mar deia que "aquesta consulta és vinculant i, per tant, respectarem l'opció majoritària que ha sortit de l'urna amb gairebé el 60% de recolzament. Aquesta opció no contempla fer aparcaments ni en superfície ni soterrats. Ja estem elaborant el projecte que es basa en aquesta opció, un projecte molt més verd i que respecta l'antic parc".

A finals d'any estarà enllestit el projecte del Bon Repòs i es podrà donar pas a l'enderroc del mur. El consistori ha valorat en 1.300.000 euros el pressupost de tot plegat dels que la Diputació de Tarragona subvenciona més de 300.000 per construir les instal·lacions de Turisme. De la resta, hi ha una partida municipal destinada al Bon Repòs d'un milió d'euros tot i que l'ajuntament espera que la despesa municipal sigui menor i busca noves fonts de financiació després de la negativa de la Generalitat a contribuir econòmicament al projecte.


respostes a "L'Ametlla de Mar decideix que tot resti igual a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 941,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 21
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007